Minden irodai munkához szükséges a 10 ujjas gyorsírás?
A gyorsirás nem 10 ujjas, az a gépírás. A kettö egész más dolog.
Irodában nem feltétlen szükseges 10 ujjal írni tudni, de ha nem tudsz, akkor igencsak lesznek gondok, mert nem fogsz tudni elég gyorsan írni.
Nálunk akik irodán vannak azoknak max informatika érettsegiük, ecdljük van.
10 ujjasra semmi szükségük.
Nem szükséges, de előny! Én is irodista vagyok, tudok is 10 ujjal vakon gépelni és sokkal egyszerűbb a dolgom, mint a kolléganőmnek, aki nem tud. Gyorsabb vagyok és sokkal kényelmesebb így, nem kell keresgetni a betűket.. :-) Bár nekem tanították 4 éven keresztül.
21L
Én tudok gyorsan írni, nem 10 ujjal és nem tanította senki sem, elég volt esténként lámpa nélkül írogatni ;) Meg lehet ezt oldani másképp is.
De munkahelytől függ, nem szükséges mindegyikhez.
húszan vagyunk az irodában és szerintem egyikünk se tud tíz ujjal vakon gépelni :D
amúgy mi az az irodai munka? definiáld kérlek!
csak szólok, hogy nincs olyan, hogy irodai munka, mint munkakör
irodában dolgoznak pl a beszerzők, a könyvelők, a mérnökök, a logisztikusok, a banki ügyintézők, a személyzetisek (HR), a designerek, az adminisztrátorok, adatrögzítők, de a takarítónő is, sőt az orvosnak is van irodája...ezek közül max egy adatrögzítőnél lehetne elvárás a 10 ujjas gépelés, de ott is inkább az számít, hogy kész legyen, nem az, hogy hogy gépel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!