Mit gondolsz egy múzeumi idegenvezető munkájának
hasznosságáról?
Figyelt kérdés
Érthető, ha egy múzeumi idegenvezető a társadalom számára haszontalannak érzi magát, és bűntudata van, amiért nem végez egy hasznosabb munkát? Ha te lennél múzeumi idegenvezető, hogyan élnéd ezt meg, mit éreznél?
Nem dolgoztam ilyen helyen, de engem nagyon vonz a művészet, úgy gondolom, jól érezném magam ilyen munkakörben.
2015. dec. 9. 12:49
3/10 anonim válasza:
Nem lennék.
De szerintem nem haszontalan
2015. dec. 9. 12:49
4/10 anonim válasza:
Ha valakinek ez a munkája és haszontalannak érzi emiatt amgát, annak semmi keresnivalója ezen a helyen, mert túl buta! Ez fontos munka, és ha valaki ezt nem tudja felfogni, akkor ott nagy baj van az illetö értelmi képességeivel.
Ha ennyire negatívnak érzi, akkor nem jó helyen dolgozik, keressen valami más munkahelyet!
2015. dec. 9. 12:54
5/10 anonim válasza:
Tarlatvezetore gondolsz? Szerintem az szep es tarsadalmilag hasznos munka. Bar ritkan tarsul hozza versenykepes fizetes.. En teremor voltam, az lenyegesen passzivabb tevekenyseg, megsem ereztem haszontalannak, vagy feleslegesnek a munkam.
2015. dec. 9. 13:03
6/10 A kérdező kommentje:
Magyarul nem tudom pontosan a megnevezést. Az a személy, aki a kiállítást bemutatja, beszél a városról, a látnivalókról, és beszél 4-5 nyelven, hogy a külföldi turistáknak is segítséget tudjon nyújtani.
2015. dec. 9. 13:06
7/10 anonim válasza:
szerintem se haszontalan.szeretem az olyan múzeumot/kiállítást,ahol idegen vezető van.
annyi bajom van nèha,hogy sietnek,nem hagynak elèg idôt bámèszkodni:)de általában a vègèn vissza lehet menni megnèzni amit akarsz.
ha èn lennèk idegenvezető,valószínű unnám magam,hogy minden nap ugyanazt kell elmondanom.
de szerintem nem rossz szakma,nem sokan mernek nagy tömeg előtt beszèlni.ráadásul azèrt igènyel háttèr tudást.
2015. dec. 9. 13:07
8/10 anonim válasza:
Igen, ezt nalunk tarlatvezezonek hivjak :) Nem unalmas munka az, hiszen nagyobb muzeumokban sok idoszaki kiallitas is van, nem csak az allandok. Amugy pont most mondott fel egy tarlatvezeto kollegam, mert nem erezte megbecsulve a munkajat, tovabba nem latott fejlodesi lehetoseget.
2015. dec. 9. 13:17
9/10 anonim válasza:
Én egyetem mellett végeztem időnként idegenvezetői, ezen belül tárlatvezetői munkát.
Sem unalmas, sem haszontalan nem volt, nem is éreztem annak, hiszen csak azok vették igénybe, akik akarták.
Inkább a fizetéssel volt baj, és azzal, hogy nem állandó, csak esetenkénti munka volt.
Ha valaki pl. egy adott múzeummban kap állandó munkát, az egy idő után tényleg ellaposodhat, de csak neki.
A vendégek, múzeumlátogatók mindig mások, újak.
2015. dec. 9. 13:33
10/10 anonim válasza:
szerintem is inkább azzal van a baj, hogy szimplán nem ez a megfelelő munka számára. én fél éve dolgozok tárlatvezetőként egy kiállításon. maga a téma igazán érdekel, leköt és szeretek róla beszélni, másoknak átadni, ezért én sem tartom hasztalannak, vagy épp laposnak. gyakran vannak interaktív foglalkozások is bizonyos részeknél, ilyenkor is elég színes, változatos számomra, szóval én szeretem csinálni. a fizetés az a tudásomhoz viszonylag jó. van egy érettségim, meg egy középfokú angol nyelvvizsgám, bár nálunk jó ha egy hónapban 1-2 olyan csoport beesik, ahol idegennyelvű tárlatvezetést kell tartani. hozzáteszem persze, hogy azért is vettek fel, mert már korábban egy volt kollégám dolgozott ott, és ő ajánlott be, hogy engem ez a terület nagyon érdekel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!