Teljesen mindegy, mennyire szorgalmas és igyekvő az ember, úgysem számít semmit?
Jelen pillanatban az egyhónapos felmondási időmet töltöm és még fogalmam sincs, hogy mi lesz utána. A probléma oka, amiért ebbe kerültem, hivatalosan financiális okok miatti kényszerű leépítés.
A valódi oka azonban valószínűleg teljesen más. Bár el is bocsátanak a cégemnél embereket most így év végen, ugyanakkor vettek fel újakat is. Ugyanez történt az én részlegemen is, helyettem is kerül be valaki. Az illető egyik rokona már évek óta ott dolgozik és eléggé jóban van a főnökkel. Vagyis valószínűleg a jól ismert magyar jelenség történik most is. :(((
A legnagyobb baj az, hogy nem ez az első munkahelyem, ahol ez történik velem. Ráadásul sokáig voltam munkanélküli és nagyon keményen meg kellett küzdenem azért, hogy ide bekerüljek és bent is maradjak. Mindenki elismeri a hozzáállásomat, hogy mennyire lelkiismeretes vagyok.
Erre tessék...
Kívülről látszólag jól tartom magamat, de belül teljesen ki vagyok készülve, ahogyan telnek a napok, egyre jobban.
Soha nem lesz vége, mindig attól kell majd rettegnem, akárhová is kerülök, hogy mikor leszek onnan is kitéve, mert jön valaki, aki valakinek a valakije?
Mondta valaki, hogy könnyű lesz az élet?
Ne érts félre, nem elbagatellizálni akarom a gondod, de ennél százszor nagyobb igazságtalanságok is vannak.
Én pl majdnem ilyen stádiumban vagyok most, csak jóval nagyobb mocsokság miatt.
A "valakinek a valakije" tényleg tényleg gyakori, ezzel mindig lehet számolni.
Nálam pl ilyenről szó sincs, nálunk egy csapat úgy vezeti meg a főnököt ahogy akarja, és bármit megtehetnek.
Ez van. :)
AZ alap kérdésre a válasz egyértelmű, nem, Magyarországon majdnem ez jelenti a legkevesebbet.
A legkevesebbet a szaktudás jelenti, hiszen valaki minél idiótább, annál feljebb van.
Ezt követi a szorgalom, mint kerülendő tulajdonság.
Úgyhogy ha érvényesülni akarsz a következő melóhelyeden, legyél fogyatékos lusta szardarab, és karriert fogsz építeni. És ez komoly!
"Soha nem lesz vége, mindig attól kell majd rettegnem, akárhová is kerülök, hogy mikor leszek onnan is kitéve, mert jön valaki, aki valakinek a valakije?"
Olyan helyre kell menni, ahol ennek kicsi a valoszinusege, persze garancia semmire nincs. A masik lehetoseg hogy megprbalsz egy olyan tudast osszeszedni, ami keves embernek van es keresett is.
Az eletben semmi sem biztos es semmi sem garantalt. Nezd ezt egy lehetosegkent: most akar ehgy jobb helyet is talalhatsz mint ami most volt, es van munkatapasztalatod is, nem hosszu munkanelkuliseg utan probalsz munkat keresni. Az eselyeid hatvanyozottan jobbak.
Én 28 évet húztam le egy helyen, aztán jött a főnöknek a felesége mellé egy szerető. Kellett egy üres hely neki.
Gondolhatod, mit éltem át? 40 felett melót keresni és ilyen módon távozni még akkor is, ha kaptam végkielégítést...
Jókívánságaimat küldöm minden hasonló aljas munkáltatónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!