Vendéglősök! Ilyen helyen hogy szoktak standolni, vagy szoktak egyáltalán?
Az iskolai gyakorlatomat étteremben töltöttem, és ott ha pultoztam, mindent fel kellett ütni a gépbe tételesen, hogy mi volt az eladott áru, mennyi volt belőle, és az árát automatikusan hozzáadta a számlához. Így nem volt nehéz standolni, mert benne volt a gépben az előző készlet, az, hogy mennyi fogyott, és hogy mennyinek kellene még lennie a raktárban.
Most viszont egy kocsmában dolgozom, ahol a pénztárgépbe csak összegeket kell beírnom, de nem kell sem tételesen, sem semmi egyéb. Ha valaki számlát nyit az este elején, és a végén fizet, elég az összeget is egyben beírnom. Semmit nem kell felírni, hogy miből mennyi fogyott, vagy mit adtam el, csak az összegek és kész. Ez nekem kicsit fura, mert ez alapján hogyan lehet standolásnál összeírni, hogy miből mennyinek kell lennie, és mennyi van? Hogyan lehet készletet ellenőrizni? Vagy sehogy?
Nem mondták, hogy nekem kellene standolni, vagy akármi, egyszerűen csak kiváncsi vagyok, hogy ilyen rendszerrel ez hogyan működik.
Köszi:)
Hát ez volt fura nekem is, hogy van ahol legalább papíron vezetik, de a mostani helyemen még azt sem kell :D
Szóval így nem tudom, hogy ellenőrzik ezeket a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!