Felvegyem? Ne vegyem? Céges telefon, akiknek szintén van, de beosztottak, hogy oldják meg?
Irodai asszisztensként dologozm egy közös képviselettel foglalkozó cégnél.
Viszont kaptam egy céges telefont, még régebben, de nem is a főnököm hív: Az ügyfelek, de egyre többször munkaidőn kívül. 10-18 között dolgozom, de rendre reggel 7-7:30 és volt hogy vasrnap este 5-kor hívtak fel.
Jeleztem a főnököm felé, hogy munkaidőn kívüli telefonokat nem biztos hogy fel kellene vennem. Mit tudok tenni? Kapcsoljam ki a mobilt? Hagyjam az irodában? Vagy vegyem fel, de akkor mit "kérhetek" cserébe? Munkajogi szempontból mi az álláspont?
Tegyél rá hangpostát, és munkaidőn kívül vegye fel az a hívásokat. Rá is mondhatod, hogy munkaidőben visszahívod őket, vagy hívjanak akkor. A főnököd mit mondott?
Amúgy a munkajog se mondja ki, hogy a személyes pihenőidődben is a gyökér ügyfeleket pesztráld, akik nem ismerik sem az illemet, sem a jómodort.
Kollégák közül sem veszem fel mindenkinek, csak ha a főnököm, vagy olyan hív, akiről tudom, hogy csak akkor zavar ilyen időben, ha gond van.
Ügyféllel biztos nem foglalkoznék munkaidőn kívül. Állíts be hangpostát, amire rámondod a munkaidődet is és hogy keressenek akkor.
Arra esetleg érdemes rákérdezni a főnöködnél, hogy kell-e neked ezeket visszahívogatni, vagy keressenek újra, ha akarnak valamit?
Az a baj, hogyha egyszer felveszed, akkor feltételezi a kedves ügyfél, hogy máskor is felfogod. Elmondja Kis Pistának, hogy neki felvetted vasárnap este, ezért majd ő is képes lesz lehetetlen időpontban hívni, stb.
Ó, a szájhagymonány...
Eddig egy vagy két alkalommal fordult elő hogy felvettem.
Kaptam is érte hogy miért nem?
Elmondtam hogy nekem van egy szerződésben vállalt munkaidőn, akkor (és ezt a főnököm us tudja) kivétel nélkül felveszem. Ennyiben maradtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!