Kamionsofőr szeretnék lenni?
Sziasztok.
Jelenleg nyolcadikos vagyok, de nem tudom még eldönteni hogy mi legyek, vagy hova menjek, ha kamionsofőr szeretnék lenni akkor hova kell menjek, és kell-e egyetemi végzettség hozzá? Angol tudásom nem a legjobb, szinte nem is tudok, de kötelező-e külföldre valamilyen nyelvtudás? És milyen jogosítványok kellenek? Hány éves kortól állhatok munkába?
Jelentkezési feltétel "C" kategóriás jogosítványhoz legalább 20 és 1/2 betöltött életév, valamint érvényes B kategóriás jogsi. szóval igen, már kell hozzá B is.
régen valóban könnyebb volt megszerezni ilyen szempontból.
Általános iskolai végzettség, B, C, E kategória, teherautós GKI, PÁV 2 vagy PÁV 3 szükséges hozzá, meg digitális tachográfkártya.
A korhatár 21 év a C-re. Nem tudom, miért terjesztik azt a hülyeséget, hogy az E-re 24 lenne, az ugyanúgy 21, csupán nem lehet kezdő a vezetői engedély. Ha már van egy legalább 2 éves B kategória a kártyán, már nem kezdő, és csinálható a C+E tanfolyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!