Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van joga a fönökömnek a...

Van joga a fönökömnek a szemembe hazudni?

Figyelt kérdés

Véletlenül anyagi kárt okoztam a munkahelyemen. Jelentettem, és vártam, hogy kirúgjanak. Furamód azonban egy hétig hagytak dolgozni, senki nem mondott semmit.

Ma jövök be, látom, hogy jövö hétre 5 nap szabadság van kiírva. A fönöknöm SMSben azt írta, év vége van, nekem -18 órám és x nap szabadságon van, amit muszáj kivenni.

De a kirúgásomról egy mukk se.

Próbaidös vagyok decemberig.

Viszont nem értem, miért nem szólnak màr. A kolléganömnek annyit mondtak, a berendezést nem nekem kell kifizetni, ezt a cég intézi.

Viszont nincs megadva, mennyivel elöre kell, hogy szóljanak?

Nics családom, és albiban élek. Ha kiraknak szó nélkül, elvesztem a tetöt a fejem felöl. Így milyen dátumot adjak meg kezdésre, ha új munkahelyet keresek?

A kolléganöm szerint, ha van bennük egy kis emberség, nem fogják tetözni a bajaim, nem indítanak eljárást szándékos rongállással, és nem hazudnak a szemembe, hanem megmondják, hogy van 1 hónapom még, vagy 2 hetem...

De ha kérdem se mondanak semmit, úgy tesznek, mintha nem is tudnának semmiröl.

Kinek jó ez a lelki terror?

(Korábban sosem volt baj velem, példás magaviseletü nö vagyok)

2015. nov. 26. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
joga nincs, lehetősége pozíciójából adódóan van.
2015. nov. 26. 15:39
 2/6 anonim ***** válasza:

"Próbaidös vagyok decemberig."

próba idő alatt megmondhatják, hogy holnaptól nem kell jönnöd...

nem biztos, hogy kirúgnak...én programozó vagyok saját körömben követtem el hibát, még lecseszést sem kaptam, a főnök azt mondta "aki dolgozik az hibázik"...csodálkoztam is, hogy még azt se, hogy máskor jobban figyelj oda vagy valami...

22F

2015. nov. 26. 15:53
 3/6 A kérdező kommentje:
De csak decemberig vagyok próbaidön. Akkor miért várják meg az utolsó percet, és miért hazudják, hogy nem kirúgás, hanem 5 nap szabadság?
2015. nov. 26. 15:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha ki akarnának rúgni emiatt, akkor már kirúgtak volna. Próbaidős vagy, azalatt 1 percbe sem kerül, és már mehetsz is.
2015. nov. 26. 16:12
 5/6 anonim ***** válasza:
addig kapnak utánad térítést, vagy addig nem kell adózniuk.
2015. nov. 26. 16:18
 6/6 anonim ***** válasza:
az felmerült benned, hogy nem akarnak kirúgni?
2015. nov. 26. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!