Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 5 hetes kismama vagyok,...

5 hetes kismama vagyok, decemberben lejár a szerződésem, mondhatom, hogy nem szeretnék hosszabbítani?

Figyelt kérdés
Egész éven át 2 havonta írtunk szerződést. Mindig mondja a főnök, januártól önállóbnak kell lennem ( januártól vagyok a cégnél, titkárnő vagyok), 1 új kolléga van, még betanul, a régi decemberben megy el. Szóval számol velem ezek szerint, de miért nem ad akkor egy normális szerződést? A másik, hogy 4 órában minimálbérrel vagyok, bejelentve, 8órát dolgozok. Gyedről nem is álmodok. Volt korábban gondom terhességek alatt, félek.
2015. nov. 21. 09:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Miért nem mész táppénzre,főleg ha már volt gondod babavárás alatt,orvosoddal kéne beszélned,mert amúgy táppénz alatt úgy tudom hogy védettséged van,főként ha bejelented hogy kismama vagy,már nem rúghat ki,és mégis kapnál minimális pénzt,fizud 50%-át ami több a semminél
2015. nov. 21. 12:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Mert 1 hónapja jött egy kolléganő, még be kellene tanulnia. Meg nem mindig húzós a nap, meg félek a főnöktől, elég kis városban lakunk.
2015. nov. 21. 14:45
 3/3 anonim ***** válasza:
mielőtt bármit csinálsz beszélj egy ügyvéddel! Elég sanszos, hogy a sorozatos 2 havi határozott idejű szerződések már határozatlannak számítanak, ez esetben pedig járna a védettség, meg a gyed
2015. nov. 22. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!