Milyen eszközzel lehet kikényszeríteni hogy egy főnök nyilatkozzon arról mikor tervez engem szabadságra engedni? Okt vége van és 26 napom van benn egy napra sem mehettem el még idén.
Mi a követendő eljárás akkor ha az év folyamán már több alkalommal írásban kértem szabit választ sose kaptam írásban csak szóban, hogy: most nem majd mész ha mondom.
Egy másik helyről épp a mostani előtt azért (is) jöttem el mert benyelték a szabimat úgy ahogy volt se ki nem adták se ki nem fizették.
Most itt van ez a hely, itt ugyanaz megy? Sanszos, hogy igen hiszen év vége felé járunk és 26 nap = 4 hét szabim van benn és lehet tudni hogy se nov se dec-ben egy napra se mehetünk el lévén kereskedelemben dolgozunk úgyhogy az ünnepek a leghúzósabbak.
Mit lehet tenni? Hogyan kényszeríthetek ki legalább egy választ hogy mégis mikor? 5 hét az sok.
Azt már nem is említem hogy jogszabály szerint a szabim egy részével én rendelkezem, az nekem jár amikor én kérem. De hát tudjuk egy ilyen munkahelyen mi jár a dolgozónak. A szája. Vagy még az se mert ha sokat jár a szám kivágnak 5 perc alatt.
Told a srác pofája elé a Munkatörvénykönyv című irományt. Szerintem még életében nem hallott erről. Illetve jelentsd fel névtelenül a NAV-nál.
De a gond az, hogy a magyar büntető jog és a hatóságok mindig bűnöző pártiak
Két észrevételé illetve kérdés!!!
10 millióra megbnüntették? Az nagyon szép! És ebből mennyi esett le a dolgozó zsebébe? Mert az hogy a céget megbüntetik az engem nem vigasztal, mert abból én nem látok pénzt! Sőt még az is előfordulhat hogy még annyi se lesz mint eddig hiszen a cégnek fizetni kell a büntit. Kapok mondjuk szaros 5000 kajajegyet /hó és még azt is elveszik majd a bünti miatt.
Másik dolog: rá lesz kényszerítve a főnök hogy kiadja a szabit? Oké.
És mi ment meg engem attól hogy ahogy visszajöttem a szabiról az első nap valami mondvacsinált okkal repüljek?
Mert láttam én már más helyen olyan dolgozót aki bíróságra akart menni mert nem engedték szabira. Végül elmehetett, aztán ahogy megjött 1 hét ez alatt három fegyelmi ordítóan átlátszó kamui okokkkal és repült.
Megérte? Lett szabi állás meg nem.
Told a srác pofája elé a Munkatörvénykönyv című irományt
Hidd el tudja az...
Csak azt is tudja hogy a dolgozói középkorú betanítortt munkások akik a két kezüket összeteszik hálából hogy egyáltaláan van álásuk és kussolnak mert be vannak szarva nehogy kirúgják őket.
Befejezed a kedvemert? En mar nagyon unom.
kötelez valaki hogy itt légy és olvasd? unod? akkor undjad. menj más oldalra vagy masztizz.
Hüü szohoz sem jutok, hogy te milyen intelligens vagy...
Hat akkor irogasd a kamukerdeseid es utald a vilagot, ha neked ettöl jobb lesz. De ugye tudod, hogy ettöl nem lesz munkad es sem boldogabb eleted. Csak sajnalni tudlak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!