Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem tudom jó helyre írok-e....

Nem tudom jó helyre írok-e. De létezik olyan meló amit 16 év alatt lehet végezni?

Figyelt kérdés

Sajna még csak 15 vagyok. Szombatonként rászánnám magam, hogy Elmegyek melózni, most nyártól meg elmennék rendes diák melóra. Elegem van itthon mindenből, inkább Elmegyek diák melóra, csak ne kelljen itthon lenni hétvégén sem.

Tudom, hogy nem fogok tízezreket keresni, de ideje lesz elkezdenem gyűjtögetni, 3 éven belül jogsit szeretnék szerezni.

Esetleg olyan oldalt tudtok ami diák melóval foglalkozik megyénként?

2015. szept. 18. 18:36
 1/7 anonim válasza:
Sajnos 16 éves kor alatt még szülői beleegyezéssel sem dolgozhatsz. Ha megvagy 16 akkor a diákszövetkezetek adnak egy papírt amit a szüleidnek alá kell írni, és akkor felvesznek munkára, de az nem könnyű mert többnyire egyetemista beosztáshoz van igazítva mert ilyen 8-20 óráig tartó munkák vannak, persze ez változó és lehet velük alkudozni is. Nagyon munkát 15 évesen nem fogsz találni. Ha van valakid és maszekba eltudsz menni hozzá hogy segédkezel takarításban/könnyű fizikai munkában, lehet díjazza majd a segítőkészségedet! Nem mondom hogy add fel de még 19 évesen sem vesznek fel mindenhova engem se. Ha 16 vagy akkor kérd a szüleid hogy egyezzenek bele, sajnos nincs mit tenni.
2015. szept. 18. 18:50
 2/7 anonim ***** válasza:

Szülői engedéllyel lehet modellkedni,statisztálni,előadóként fellépni. Ezzel vége is a legális azaz hivatalos lehetőségeknek.

Érted,hogy mit írtam? :)

2015. szept. 18. 18:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Sajna nem. Várd meg azt a 16.-ik évet, aztán mehetsz szülői engedéllyel. Dolgozhatsz még eleget, meg is fogod unni.
2015. szept. 18. 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:

16 éves kor alatt nem dolgozhatsz.

Maximum olyat csinálhatsz, hogy elmész pl. idősekhez vagy ismerősökhöz takarítani, rendbetenni a kertet, kutyát sétáltatni.

De rendes diákmunkát ennyi idősen nem végezhetsz.

2015. szept. 18. 19:00
 5/7 A kérdező kommentje:

Van két haverom. Az egyik eseményekre jár videozni, otthon megvágja, feljavítja stb. És minden ilyen melója utan 10-10 ezer forintot kap. A másik rendezvényekre jár hangosítani, kábeleket rak össze stb. Ez is 10 ezer/munka.

Ők is kormbeliek, nincsenek még 16 évesek.

Egyébként igen, tudom, hogy általában ezeket egyetemistáknak találták ki.

Második, igen értem amit írtál.

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

2015. szept. 18. 19:39
 6/7 anonim ***** válasza:

" 16 éves kor alatt nem dolgozhatsz."

Nem egészen, mert színész, statiszta, modell, táncos stb lehetsz és természetesen pénz is jár érte.

2015. szept. 19. 00:53
 7/7 anonim ***** válasza:

15 évesen szülői beleegyezéssel "állami szünetekben" (őszi, téli, tavaszi, nyári) dolgozhatsz csak. Általános hétvégén, hosszúhétvégén nem. A műszakodnak legkésőbb 21:00-kor vége kell legyen, és nem lehet pénzkezelős (pl. kasszázás), vagy "fontos" adatot tartalmazó (pl. egyes adminisztrációs munkák).

A fenti feltételekkel viszont nyugodtan. Tehát tanítási szünetben, legkésőbb 21:00-ig, szülői engedéllyel Tesco árufeltöltés, takarítás, szórólapozás, konyhai kisegítés, stb-stb.

2015. szept. 21. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!