Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik a jobb gyárban dolgozni...

Melyik a jobb gyárban dolgozni vagy közmunkásként?

Figyelt kérdés
sajnos nincs semmilyen végzettségem csak az általános iskola, munkanélküli vagyok, tényleg behivhatnak közmunkára egy idő után? Jobban járok ha elmegyek vmi gyárba nem? Egyszer már voltam mondjuk az jo szar volt

2015. szept. 17. 21:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyárak között is óriási különbségek vannak. Bár én még csak diákmunkáztam de jó néhány gyárban megfordultam és volt olyan, ahol úgy bántak mindenkivel, mintha az asztalukra sz_rt volna, de volt több, ahol teljesen korrektek voltak, rendesen volt szünet, volt rendes ebédlő, mosdó.

A közmunkáról annyit, hogy behívhatnak és ha orvosilag alkalmas vagy de nem fogadod el, nem adnak segélyt. Meg mintha nemrég hallottam volna, hogy már lehet gyárakba is közmunkára küldeni embereket (vagy csak tervezik?).

a 2 közül mindenképpen a gyárral jársz jobban, ha sikerül kifogni egy olyat, ahol normálisan bánnak veled. Ha meg nem, még mindig válthatsz vagy mehetsz akár közmunkára.

2015. szept. 18. 18:47
 12/12 Sándor G ***** válasza:

Sajnos ha nincs rendes szakmád, végzettséged, munkatapasztalatod is csak kevés, akkor nem igazán válogathatsz.

A kömunka annyiból jó,hogy nyáron délben hazaengedik az embereket, a meleg/hőségriadó miatt, az ökinél, annyiból rossz, hogy mindenféle paraszt bunkó van ott, és nekem is beszólnak olykor, minden ok nélkül, hiába vagyok gépkezelő, és többet kapok, mint azok a szerencsétlenek.

Meg mindenféle melót megcsináltatnak az emberekkel, rakodás, nádvágás, földmunkák, kaszálás-gépi, stb.

Dolgoztam pár fél évig a Vasípariban, Szarvason, 82ez.ft.fizuért, eleinte szokatlan volt, hogy 7h.tól du.4h.ig, bent kell lenni, és csak ebédszünet van.

De ott megbecsülték a munkámat, a szaktudásomat, mindenki köszönt rendesen, és nem kötözködtek, mit miért hogyan csinálok.

Egyetlen gond volt, a szigorú főnőkasszony, aki +járandó szabadságomat is nehezen adta ki, viszont a szerződési idő lejártakor, indok+ok nélkül felmondott nekem..

Én szívesen visszamennék, de szalagmunkára, és/vagy elektronikai összeszerelő üzembe, 3műszakba biztosan nem..

Nem is fizetik meg, a kiemelt bérezés, pedig csak csalogató, jól hangzó üres szlogen, ami csak papiron létezik.

A netto meg 100ez. Ft alatt jóval, a kafeteriát pedig felejtheted, az csak kevés helyen jár..

2015. szept. 20. 06:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!