Ha vidéki különmunka van, az utazás ideje is beleszámít a munkaidőbe, jól tudom? Azon túlmenően persze, hogy maga az utazási ktg is térítendő.
Ha a szerződésem kiköti hogy munkavégzés helye adott cím és a cég kitalálja hogy X helyen különmunka van, akkor kérdés
-az oda és visszaút ideje beleszámít a munkaidőbe? Vagyis ha 8 órában vagyok és 2 óra az út, akkor eleve csak 6 óra munka van így jön ki a 8 óra
- ha ragaszkodnak a 8 órához mint munka akkor oké, de akkor a 2 óra út az túlóra és túlórapénzként fizetendő
- a túlórapénz persze az útiktg-en felül térítendő, semmi közük egymáshoz. Mindkettő jár.
És ugye az alap amiről beszélni se érdemes hogy az útiktg az utolsó petákig térítendő vagy a cég gondoskodjon az utazásról. Nekem mindegy hogy egy kanna benzint kapok a kocsimba vagy a kanna benzin árát a kezembe, de az nem lehet hogy se ezt se azt, aztán oldd meg az utat ahogy akarod.
Ezeket jól tudom?
akkor megtérítik, ha nem akkor még azt sem
EMBEREK! Ha nem értünk hozzá mi a f****sznak szólunk bele?
Utánanéztem jogszabálytárban
1) Az utazási ktg bizonyos részének térítése nem tetszés meg nem tetszés kérdése hanem JOGSZABÁLYI kötelem. A cég ha a feje tetejére áll is, fizetnie kell ilyen esetben.
Ha nem: bíróság.
2) Egyáltalán nem mindegy hogy egy adott dolgozó állandó lakhelye és az ÁLLANDÓ munkavégzés helyérél van szó (város-vidék) vagy az állandó lakhely és az ALKALMI szerződésben nem szereplő munkavégzési helyről.
Nem számít bele a munkaidőbe ha egy vidéki városba jár dolgozni ha a szerződésben munkavégzés helyeként ez szerepel.
DE BELESZÁMÍT A MUNKAIDŐBE ha alkalmi szerződésben nem szereplő munkavégzési helyre megy a dolgozó.
Már csak józan paraszti ésszel is: ha engem pestiként felvesznek egy pesti munkahelyre még jó hogy az utazás nem része a munkaidőnek.
De ha engem pestiként másnap mondjuk Siófokra rendelnek dolgozni, az oda-vissza közl még kocsival is 3 óra vonattal meg 6 (!!!! a 8 órás napra!!) még jó hogy nem várhatják el hogy pesti munkahellyel napi 6 órát utazzak.
Ide nem kis kell jogszabály csak utána kéne gondolni.
és akkor majd keresnek a helyedre egy Siófokit
Természetesen megteheti. De ha az a siófoki meghallja mennyi a fizu, hamar beint.
Egyébkétn marhára bírom ezt a tirpák primitív magyarisztáni mentalitást. Jogszabályt sért a munkáltató és a dolgozó ezt meri szóvá tenni? Nem baj, majd kirúgjuk.
És úgy tűnik mintha még a társadalom is ezt teljesen normálisnak tartaná. Elvégre ez egy ilyen ország mondják sokan mit vársz. Szar ország.
De mitől szar egy ország? Szar ország = szar emberek?
Hiszen mitől olyan egy ország amilyen? Az emberektől akik benne élnek. A hozzátok hasonló beszari birkáktól akik remegnek a szar kis állásukért és mindent eltűrnek csak maradjon az állás. Hát ez van mit lehet tenni mondják sokan. Sápítozni azt tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!