Hogy kéne reagálnom a szekálásukra?
Programozóként dolgozom már jópár éve, elég jó fizetéssel (nettó 500-600 körül). Tudom hogy az emberek többsége ennél jóval kevesebbet keres, így nem is szoktam hangoztatni a fizetésem, és ha rákérdeznek, akkor is csak nagyon körülbelüli összeget mondok.
De egyre többször szólogatnak be nekem különböző baráti összejöveteleken, hogy mennyire igazságtalanság az, hogy milliókat keresek havonta (hiába is próbáltam mondani, hogy közel sem), úgy hogy egész nap egy légkondis irodában ülök és a monitort bámulom. És például egy kőműves vagy építkezésen dolgozó egésznap a tűző napon dolgozik, és szerintük a fizum tizedét sem keresi meg.
Gondoltam mondom nekik, hogy oké, de ha egy építkezésre keresek embert, akkor kiállok az utcára és 10 perc alatt találok legalább 10-et. Ha pedig megfelelően képzett, angolul jól tudó programozót keresek, akkor heteken át tarthatok állásinterjúkat még végre találok egy alkalmasat.
Csak nem akarok bunkó, fellengzős, lenéző módon reagálni, mert félek, akkor attól csak még jobban elmérgesedne a helyzet.
'baráti összejövetelek' ezek NEM barátok, ezek csak irígy senkiházi férgek!
TE sokat tanultál, keményen dolgoztál, hogy egy ilyen állásod lehessen, ők mit tettek? egy könyvet nem kell ahoz kinyitni, hogy elmenj egy építkezésre dolgozni (én 16 évesen apámmal jártam ki fusizni) ezek után nyilvánvaló, hogy TE többet dolgoztál azért a pénzért, meg azért megnézem, hogy egy olyan izomagyú marha mikor ír meg egy olyan kódot amit te, nélküled a gépüket nem tudják bekapcsolni, majmok!
én a helyedben új 'barátokat' keresnék, mert ezek nem azok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!