Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek érdemes pszichológ...

Szerintetek érdemes pszichológia egyetemre menni? Találok ezen a területen állást? Érdemes erre az irányba menni?

Figyelt kérdés
2015. jún. 12. 22:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Pszichológusokból hatalmas hiány van a kórházakban (ezt pszichiáterek mondták nekem) és mellette még a magánrendelésből is szépen lehet éldegélni, ha jó vagy a szakmádban.

Szóval szerintem érdemes erre menni.

2015. jún. 12. 22:41
 2/6 anonim ***** válasza:

"Pszichológusokból hatalmas hiány van a kórházakban"

Az okozhatja, hogy nem foglalkoztatják őket kórházakban.

2015. jún. 12. 23:44
 3/6 anonim ***** válasza:
2: háááát. Nem tudom... Régebben amikor állást kerestem, rendszeresen láttam a közigálláson álláshirdetéseket pszichológusoknak (is). De lehet, hogy igazad van.
2015. jún. 13. 00:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Megkövetlek. Van pszichológusi állás kórházakban. Akkor ha van a kórháznak pszichiátriai részlege, ott alkalmaznak pszichológust. Pl a Bajcsyban is vannak.
2015. jún. 13. 08:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem érdemes. Az egyik közeli ismerősöm pár éve végzett.

Nagyon nehezen sikerült elhelyezkednie kitűnő diplomával. A befolyásos szülőknek (szakmabeliek) minden kapcsolatot meg kellett mozgatniuk, hogy el tudják helyezni. Nettó 100-at keres évekkel később. Roppant megterhelő öngyilkosok, haldoklók, gyerekkori nemi erőszakon átesőkkel dolgozni egész nap, és ez meg is látszik rajta.

A magánpraxis nagyon jó dolog. De ahhoz el kell töltened egy masszív 20-30 évet különböző nagy kórházakban, nagy nevű mentorok alatt, könyveket és egyéb publikációkat kell megjelentetni, és utána ha sikerül ügyfélkört építeni, akkor óránként elkérhetsz 10-15ezret. De az első 20 évben erre ne számíts, illetve utána se, ha nem dolgoztál együtt Csernussal vagy Zacherrel.

Például én nagyon jó vagyok az általános iskolai matekban. Szorzótábla, minden kenem vágom. És szívesen tartanék 10ezer forintért különórákat 10 éveseknek. Csak az a gond, hogy nem találok egyet sem aki fizetne nekem. Érted? Nem állhatsz ki a Blahára, és osztogathatsz szórólapot hogy gyere hozzám óránként 8ezerért dumcsizni. Érted. A magánpraxis építés ajánlás alapon megy, és ahhoz hogy téged bárki is ajánljon egyrészt le kell tenni valamit az asztalra, másrészt ismertnek kell lenni. Csernus egyébként asszem, 25ezret kér 50 percért. Ha meg csak egy átlagos muksó vagy, akkor nem igen éri meg egy ilyen nehéz szakmát végezni bruttó 150-200-ért.

2015. jún. 13. 09:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Arról viszont megfeledkeztem, hogy ha van egy közgazdász végzettséged, akkor a mellé jó társdiplomának egy pszichó, és akkor el tudsz vele helyezkedni nagy multiknál HR-esként. Ott azért lehet keresni.
2015. jún. 13. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!