Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért választ valaki olyan...

Miért választ valaki olyan szakmát, amiről nagyon jól tudhatja hogy soha az életben nem fog vele jól keresni?

Figyelt kérdés
Például mi zajlik annak a fejében, aki kilép a középiskolából és csinál egy bolti eladó OKJ-t? Köztudomású hogy azokat rosszul fizetik. Eldöntötte hogy neki ennyi az élet? Tudja hogy ennél többhöz úgyis hülye volna? Vagy képes lenne többre csak iszonyúan lusta? Miért?

2015. jún. 8. 15:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
édes kicsi szívem, ha nem lenne bolti eladó, ki szolgálná ki a sznob kicsi lelkecskédet? :))))))))
2015. jún. 8. 16:08
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Mivel nincs munkahely és ezekért fizet a munkaügy...
2015. jún. 8. 16:10
 3/14 anonim ***** válasza:
98%

1, Nincs pénz a főiskolára. És ne jöjjön senki a támogatott képzésekkel, mert attól még a szakkönyvek, a brutál mennyiségű nyomtatni és fénymásolnivaló nincs ingyen. A fősulin természetesnek veszik, hogy van korlátlan internet hozzáférésed és kifogyhatatlan nyomtatód.

2, Gyorsan munkába kell állnia rajta kívül álló okokból.

3, Nem vették fel arra a fősulira/egyetemre, ahova jelentkezett, mert kevés hozzá a pontja, máshoz meg nincs tehetsége/nem érdekli.

4, Tudja, hogy nincs olyan koponyája (nem akarok ezzel senkit megbántani), hogy képes legyen végigcsinálni egy főiskolát.

5, A bolti eladó példával élve: arra mindig szükség lesz. Akkor is, ha nem fizet sokat. Mint a többi szakmunkásra: a kőművesre, a villanyszerelőre és a többire.

6, Belegondol, hogy az ország csak úgy ontja magából a fölös diplomásokat (mint engem), de ha teszem azt mindenki építészmérnöknek tanul, akkor ki fogja a munka fizikai részét elvégezni?

A lustaság szerintem a legutolsó pont egy ilyen felsorolásban.

Nekem konkrétan fingom nincs, hogy mégis mi a bánatnak jártam fősulira, mert kitörölhetem vele a s... Khömmm, khömmm. Utána én is elvégeztem egy eladó-pénztárosi OKJ-t, abban legalább elhelyezkedtem. A semminél az is jobb volt. Igen, diplomásként álltam a kassza mögött, nem esett le a gyűrű az ujjamról, ráadásul nem én voltam a boltban az egyetlen ilyen.

És csak a vicc kedvéért, most sem a szakmámban dolgozom.

2015. jún. 8. 16:14
 4/14 anonim ***** válasza:
53%
Jelenleg takarítónak tanulok, de van bolti eladó okj-m is már rég, soha nem lennék egyik sem, de amíg járok a tanfolyamra kapok támogatást. Jobb mint a semmi, amíg normális munkát nem találok. De amúgy az is igaz, hogy tök lusta vagyok, én sose tudnék lediplomázni vagy hasonlók. De mondjuk nem is akarok, elegem van a suliból, inkább keresek valami vacak munkát. Engem nem a pénz boldogít szóval beérem havi 90ezerrel is akár. Abból már meg tudok élni normálisan.
2015. jún. 8. 16:55
 5/14 anonim ***** válasza:
96%
Pl nem olyan kötött gondolkodású mint te. bolti eladóival simán nyithat saját boltot is, és akkor nem minimálbért fog keresni.
2015. jún. 8. 17:11
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Első, ez valóban így van, viszont nem sok köze van ennek a kérdés lényegéhez. Nem azért megy el valaki bolti eladónak, hogy a többi ember tudjon vásárolni.

Utolsó, ez meg tök jól hangzik, de a kérdés megint csak nem azokra vonatkozott, akiknek alapból van tőkéjük, csak kell a képesítés.

Amúgy szerintem meg is válaszoltad, vagy kevésnek érzi magát, vagy lusta, vagy esetleg hivatástudat miatt, bár szerintem ők sokkal kevesebben vannak mint ahányan ezt kifogásnak használják.

Hozzáteszem egyetemen is vannak bőven szakok amik helyett tényleg megéri inkább szakmát tanulni.

2015. jún. 8. 18:12
 7/14 anonim ***** válasza:
persze, hogy nem azért megy el valaki bolti eladónak, hogy másokat kiszolgáljon, de miért baj, ha valaki ilyen szakmában dolgozik? valakinek ezt a munkát is el kell látnia, különben, hogy oldjuk meg a vásárlást? :) persze, gondolom, ha nem létezne ez a terület, meg lenne oldva másképp, én csak a kérdező gondolatmenetén akadtam fenn
2015. jún. 8. 19:01
 8/14 anonim ***** válasza:
25%

Bolti eladó nélkül tökéletesen meg lehetne lenni. A polcokat robotok is fel tudnák tölteni. A kassza pedig már ma is önkiszolgáló a tescoban ahol mi szoktunk vásárolni. Nem is tudom mikor fizettem utoljára élő pénztárosnak. :)

"1, Nincs pénz a főiskolára."

Vagy inkább nem jutott eszébe jobb kifogás annak aki ezt mondja. Mert hát sok-sok szegény sorsú ember végzett már főiskolát és lett jó munkája, jó fizetése úgy, hogy a szülei semmi de semmi támogatást nem tudtak neki nyújtani.

Szerintem két ok van: lustaság és képesség hiánya. Nem mindenki képes egy bolti eladói munkánál bonyolultabb dolgot megtanulni.

2015. jún. 9. 03:29
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló "tucatszakmám" van, nem keresem degeszre magam. Tudod: önkritika. Ha tudom magamról, hogy nem vagyok egy Einstein (márpedig nem vagyok, örültem, hogy lett érettségim, éjszakákat tanultam és imádkoztam a fizika kettesért magántanár mellett is) akkor, ha tudom hogy h..ye vagyok b..zod, akkor nem megyek vegyészmérnöknek.

Hadd legyen már valami szakmája egy olyan lánynak is, aki 1) nem okos. 2)nem ügyes (vagyis, a saját körmét nem tudja rendesen levágni, ezért műkörmösség is ejtve)

3) nincs hatalmas fizikuma, amivel pl. favágó, vagy forgácsoló esztergályos, lakatos stb. lehetne, akivel jobban keresne, de a vasággyal 40 kilójával nem bírná. Tudod, nem mindenkinek milliomosok a szülei. Nem mindenki tartattja ki magát gazdag pasival. Nem mindenki akarja árulni a lába közét.

Ez egy tisztességes szakma és nem kéne ócsárolni!!

2015. jún. 26. 19:42
 10/14 anonim ***** válasza:
Én például diplomát csinálok ilyenből. Persze soha ne mondd,hogy soha. Nekem is az a kreatív elgondolásom erről,hogy bármiből lehet több pénzt csinálni. De a továbbtanulási motivációm nem a pénz hajtotta és szerintem ez a normális.
2015. jún. 26. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!