Mit tegyek, hogy végre felvegyenek valahova dolgozni?
Akkor én szerencsés voltam. Januárban lediplomáztam, március végén már volt munkahelyem és örültek nekem, mert körülbelül három éve kerestek embert a pozíciómra.
Próbáld meg továbbképezni magadat. Vannak ingyenes tanfolyamok a munkaügyi hivatalnál és még fizetnek is érte, hogy elvégezd őket.
Mai világban elég nehéz sajnos munkát találni.
Ahová sokszor keresnek embert azok a gyárak,oda nem kell végzettség.Csak hát gürizzél kevés pénzért.
Kevesen dolgoznak a szakmájukban.
Én is leraktam egy szakmát,rengeteget tanultam,hogy kitűnő vizsgát tegyek és mindent tudjak. Ennek ellenére sem jön össze munka.Én 2 éve érettségiztem. Eddig,hogy őszinte legyek mindig mások által lett melóm.
Első munkám egy gyárban volt,anyum küldte a linkjét próbáljam meg.Ok. Akkor második pékség/takarítás/ ismerősök mondták ezt is,hogy oda keresnek.Harmadik szobalányos meló,legjobb barátnőm ment felvételre/amit unokabátyja intézett/ és barátnőm engem is próbált benyomni oda.Végül felvettek.Negyedik,anya egyik barátnőjének munkahelyén volt üresedés/de csak időszakos volt/ szóval tavaly december óta nem dolgozok. Január végétől május 19-ig tanfolyamra jártam,mellette nem akartam dolgozni,úgy voltam ebbe fektetem minden energiámat. Aztán május 19.én vizsgáztam.Azóta eltelt kb 2-3 hét és munka nélkül vagyok :/ Úgy érzem,hogy ami lesz melóm azt is vmi ismerős fogja ajánlani vagy szerezni :D
Mondjuk ha barátaid,ismerőseid tudnak róla,hogy melót keresel,akkor egy picit egyszerűbb,mert ha tudnak vmit azt egyből jelzik. Nekem is sokan jelzik,csak hát a legtöbb amikor utána nézek kiderül,hogy ez kell az kell amaz kell hozzá és ott vagyok,hogy akkor offolom.
Mi a szakmád, hol élsz? Vidéken nehezebb, érdemes tervet készíteni hol van igény a szakmádra és az alapján keresgélni. Talán egy kurzus is jó megoldás lehet ha ennyire nehéz a szakmádban munkát találni.
Nézd át CV-et az nagyon fontos ha az nincs rendben még egy interjút sem fogsz tudni összehozni.
Probálj meg pozitív maradni az nagyon fontos. Ne éld meg a visszautasítást negatív dolognak, mert egy idő után az ember úgy érzi magát, hogy "senkinek nem kellek".
Aki akar dolgozni, az tud dolgozni.
Sose értettem az ilyen panaszokat.
Nyilván előny a magasabb képzettség, meg ha nem vagy analfabéta 50 IQval, munka mindenféle szférában mindig is volt és most is van... Persze mint írtam csak annak aki akar is dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!