Hazudnál ilyet önéletrajzban?
hazudtam már diplomát, teljesen más szakmát, vagy egyéb munkahelyeket.
és felvettek mindig.
Az adott munkakörre.
van egy kis veszélye, de akinek kell a munka az tesz érte.
persze te csak becsületesen csináld, ne kövesd a példám.
én simán hazudnék
nehogy már valaki mást vegyenek fel ilyen jelentéktelen dolog miatt
Mondom a másik oldalt:
Kis futárcég, kell jó helyismeret, angol nyelvismeret (sok külföldi küldemény), egy szerény intellektus, és mivel egy szoftverben a küldemény minden adatát rögzítjük, egy normális gépelni tudás.
Amikor meghirdetek egy futár állást, érkezik 100 jelentkezés a mail-fiókra. A legalkalmasabbnak látszó 20-at behívom egy személyes pofavizitre. Legutóbb a 20-ból egyet sem tudtam felvenni, mert amikor leültettem gépelni, kiderült, hogy az önéletrajzában leírt profi Office ismeret, az azt jelenti, hogy egy ujjal keresgéli a betűket a klaviatúrán, és míg beviszi az adatokat, más ki is kézbesíti a küldeményt. És olyan is akadt, aki 2014-es angol középfokú nyelvvizsga bizonyítványt hozott, de egy kukkot sem értett, amikor a társalgásban áttértem az angolra.
Mióta nagy divat, hogy mindent behazudnak az önéletrajzban, cégvezetőként személyesen ellenőrzöm a jelentkezőket. Már aki nyelvtanból nem bukik meg, már az emailben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!