Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jó fizetés itthon vagy még...

Jó fizetés itthon vagy még jobb külföldön?

Figyelt kérdés

Jelenleg elég nagy dilemma előtt állok.

Szoftverfejlesztőként dolgozom itthon nettó 550-600 körüli összegért. Ez nagyon jó fizetés, minden igényemet ki tudom belőle elégíteni, nincs is semmi gond.

De jött egy külföldi munkalehetőség, ami átszámítva nettó 3.5-4 milliós havi fizu lenne. Nyilván kint magasabbak az árak (főleg a lakhatás), de azért ez összehasonlíthatatlanul több pénz lenne.

Akiknek meséltem, mind azt mondták, hogy fogadjam el a külföldit, gyűjthetek egy csomó pénzt, aztán majd utána hazajövök, és veszek belőle autót/házat/nyaralót bármit. Igen ám, de nekem annyira nagy kedvem nincs kimenni. Itt vannak a barátaim, a családom, és őszintén megmondva nagyon szeretem ezt az országot. :) Mármint a tájakat, az ételeket, italok stb. Más lenne a helyzet, ha rosszul keresnék, de így nekem ez tökéletes itthon. Csak kérdés, jön-e máskor is ilyen külföldi lehetőség.

Szóval nem tudom hogyan kéne döntenem.

Ész: Külföld

Szív: Itthon

Ész vagy szív?

2015. ápr. 7. 13:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61 százalékos, akkor miért nem mész el, ha olyan sz.r neked itt, és kint kolbászból a kerítés?
2015. ápr. 7. 15:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Egyébként lehet, hogy neked megéepő de vannak mberek akiknek veled ellentétben a pénz nem isten.
2015. ápr. 7. 15:30
 13/15 anonim ***** válasza:

Én volnék a "csóringer"megint...

Azért vettem a bátorságot,hogy írjak erre a kérdésre választ,mert volt hasonló helyzet az életemben.

Dolgoztam külföldön,ezért van lakásom és roncs autóm,sőt ezért érem be havi egy kilóval,mert ahhoz,hogy jól érezzem magam nem hiányzik ettől több pénz.Ez alatt ne azt értsd,hogy nem tudnék kétszer annyit elkölteni!

Kerestem annyit,hogy ne hitelből vegyek meg mindent,de amint összejött a legszükségesebbekre hazajöttem,mert nem volt kedvem még pár évet ráhúzni,csak azért,hogy mindenből egy kategóriával jobb legyen.(Mikor hazajöttem ,többen rácsodálkoztak,hogy minek jöttem haza,mert sokan nem értik ám,hogy hogy lehet otthagyni a nagy fizetést,ami azért csak itthoni mércével olyan nagy és nem volt annyi,mint a kérdező itthoni nettója)

Szerintem nincs üres életem és ha lerohadok az útszélén a roncs kocsimmal még az éjszaka közepén is van kit felhívnom,hogy értem jöjjön,de ez csak egy példa.Lehet,hogy a te mércéd szerint sz@r fizetésem van,de mellette annyi szabadidőm,amit családdal,barátokkal tölthetek,amit nem adnék oda 3xannyi fizuért.

Szóval ez az oka,hogy nem buzdítom a kérdezőt,hogy akarata ellenére menjen és keressen még többet.

Te meg próbáld ki!Menj külföldre ,szerezz munkát,álld meg a helyed és élvezd,amit megteremtesz magadnak!

Lehet neked bejön a nagy lóvé meg a pénzköltés,aztán boldog leszel a nagy idegenben,nincs is ezzel semmi gond.Az egyetlen probléma,hogy azt hiszed,mindenre mindenkinek a pénz a megoldás.

Látod,a kérdezőnek nem,nekem sem,de ettől még lehetünk normális emberek.

2015. ápr. 7. 17:55
 14/15 anonim válasza:

Édes jó istenem......... ha én keresnék havi 600at, és kapnék egy külföldi munkaajánlatot, nagyon gyorsan mennék kifelé.

Sajnos mindig az van, hogy aki igazán jobbítani akar az életén, mert keres mondjuk havi 100 ezret napi 12 óra munkával, egy szakadt lakásban élve - ami számára a külföldöt jelenti, nem, vagy csak kínkeservesen tudja megtenni, hogy kimegy, mert a kivándorlás milliókba kerül /hacsak nem az "utcán" akar csövezni az ember/.

2015. ápr. 11. 20:38
 15/15 anonim ***** válasza:
51%

Melyik országról lenne szó attól függ. Azt tudnod kell, hogy ilyen fizetésért és munkahelyért itt kinn nagyon meg kell dolgozni, és a nyelvtudásodnak nagyon jó kell lenni. Olyan elvárások vannak itt külföldön, hogy amit otthon munkának neveznek az emberek, az itt a minimum, de nem csak mondjuk itt Németországban ahol én dolgozom, hanem Angliában és máshol is. Ilyen fizetésű munkahelyért szerintem még fogalmad sincs mit és mennyit és hogy kell teljesíteni külföldön, szóval könnyen meglepetés érhet, és elég sok nehézség. A stresszes élet hamar elér itt külföldön is, és nem lesz család, barátok akik melletted lesznek. Ezzel mind nem a kedved akarom szegni, de tudom, hogy sokan úgy járnak, hogy kijönnek mert miért ne, de itt komoly követelményeknek kell eleget tenni, és őrületesen dolgozni és dolgozni, szóval kell a teherbírás. És a beilleszkedésről még nem is beszéltem.

2 állást meg nem tarthatsz meg, ha elhagyod az otthoni munkahelyed, nem biztos hogy szívesen várnak vissza, ha balul sül el a külföldi, így lehet csak vesztesz.

2015. ápr. 12. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!