Hogy van az hogy egy munkahelyen nem fogadják el a betegállományos papírt?
Megbetegedtem. 3 éve vagyok itt, és most először. Nem mondhatni hogy egyfolytában beteg vagyok finoman szólva.
Annak rednje és módja szerint betegség első napján betelefonálok hogy beteg vagyok nem megyek, le a háziorvoshoz, aki felvesz betegállományba.
Másnap csöng a telefonom, hogy „ne fetrengjek otthon” hanem menjek. Mondom elnézést hogy beteg mertem lenni (nyilván szándékosan szedtem össze 39 fokos lázat) amint tudok megyek. Még nem járt le a betegállomány és még meg se gyógyultam már mentem.
Úgy dolgoztam hogy papíron még betegállományban voltam.
Majd vittem a betegállományos papírt. Nem fogadták el, kiírtak szabira. Mondom erre, ne írjanak ki szabira mert nem akarom hogy erre menjem el a szabi.
Erre nem írtak ki mégsem szabira, hanem fizetés nélküliként adminisztrálták a napokat. Nem kapok rájuk egy fillért se. Mindezt úgy hogy még arra a napra se kapok amikor betegállomány mellett bent voltam és dolgoztam.
Próbáltam beszélni a „nagyfőnökkel” mivel a közvetlen főnököm közölte hogy ez van, nem tetszik, holnap már ne jöjjek. A nagyfőnök ordítva mondta hogy ő nem arra van hogy ilyenek (mint én, ilyen kis probafingó senkik) ügyével foglalkozzon. Mondtam azért megyek hozzá mert a közvetlen főnökkel nem lehet megbeszélni -és mondtam volna az esetet. Nem lehetett végigmondanom rámvágta az ajtót.
A közvetlen főnök közölte ha még egyszer rajta „átlépve” a nagyfőnökhöz megyek, kirúgnak azonnal.
Mondtam bocsánat én nem átlépve rajta mentem hozzá, próbáltam vele is beszélni. Erre közölte nincs mit beszélni örüljek hogy még állományban vagyok.
????
Most akkor ez hogy van? Nem lehet elmenni betegállományba?
Igaz az mennyivel jobb ha lázasan influenzásan fertőző betegként bemegyek és az egy betegből lesz 15 másnapra mert megfertőzök akaratlanul is mindenkit.
Ugye milyen jó az?
De azért a főnöknek volt pofája kiakadni amikor elkapott vmi influenza-szerűt és volt pofája azt mondani hogy "ha beteg miért nem marad otthon".
Hát ja!
Na itt a példa.
Azért remélem ráragasztottam a betegséget.
Pereld be őket, a rendszerben és a bérpapíron egyértelmüen látszik, hogy nem vettek fel betegállományba és az orvosi papír, ami meg nálad van egyértelműen utal arra, hogy beteg voltál. A papír megléte TÖRVÉNYILEG kötelezi őket, hogy vegyenek fel betegállományba.
Ezt nem tették meg, minden bizonyítható, igy a pert megnyered és kaphatsz egy jó nagy összegű kártérítést. (itt millios nagyságrendekbe gondolkodj)
Persze lehet a munkádat elveszted, de a céget is megbüntetik és te is kapsz pénzt. Lejobb az lenne, ha ilyen eseteknél emaileket írnál, mind a fönöködnek és a nagyfönöknek, mivel azok megmaradnak, azoknak nyoma van, de csak az orvos által írt papír és a tény (ami bizonyítható), hogy fizetés nélküli szabira küldtek elegendő, ahhoz, hogy simán megnyerd a pert.
utánajárok.
persze jó kérdés hogy minek.
ugyanis ha be netán nem vagyok bejelentve akkor választhatok
a) befogom a szám és dolgozok tovább így
b) számon kérem és akkor repültem
Aztán ha repültem még persze mehetek bíróságra -állás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!