Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Orvosok, fogorvosok, fodrászok...

Orvosok, fogorvosok, fodrászok stb.! Ti tesztek különbséget cigány és nem cigány páciensek között?

Figyelt kérdés
Volt már direkt rosszul láttátok el öket?Irritál ha cigànyt kell ellátnotok?

2015. márc. 26. 08:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
csak ha elviselhetetlenül viselkedik, ordibál és fenyegetőzik. Persze rosszul nem láthatom el, mert azonnal a diplomámba kerülne, de nyomatékosan figyelmeztetni szoktam őket hogy itt viselkedni kell. Aki udvarias és illedelmes azzal én is az vagyok, akármelyik rasszba tartozik.
2015. márc. 26. 08:32
 2/13 anonim ***** válasza:
42%
Nem, és a feltételezés is hülyeség. Az viszont irritál, ha ilyen bolondokkal kell foglalkoznom, mint te, már ha komolyan gondoltad a kérdést. De ennek semmilyen hatása nincs a munkámra, és nem csak a te egészséged szempontjából, hanem a saját elveim miatt sem. Ugyanígy egy fodrász is valószínűleg a piacról próbál megélni, még ha utál is bizonyos embereket, akkor is az ő jól felfogott érdeke, hogy kedves legyen, jól végezze a munkáját, hiszen amúgy csak magával tol ki.
2015. márc. 26. 08:32
 3/13 anonim ***** válasza:
68%
Az orvosokat, fogorvosokat köti az orvosi eskü, mindenkit egyformán kell ellátniuk, bármennyire is hihetetlennek hangzik ez a számodra. A fodrász meg nyilván tesz különbséget, elvégre a cigányok körében általában más frizurák a divatosak, nem vághat nekik ugyanolyat, mint egy középosztálybeli nem cigánynak.
2015. márc. 26. 09:20
 4/13 anonim ***** válasza:
41%
Duma meg mese. Az orvos a pénzest jól és kedvesen látja el ,a csórót meg hanyagolja, váratja, beszól neki,alázza. Nincs boríték, nincs tisztes ellátás.Ez nem faji kérdés.
2015. márc. 26. 09:57
 5/13 anonim ***** válasza:
47%
5-ös! Hülyeségeket beszélsz!
2015. márc. 26. 10:03
 6/13 A kérdező kommentje:
2-es ès 4-es ti biztosan nem vagytok orvosok.Nem tudom mièrt kell bolondnak nevezni egy másik embert ,akit nem is ismersz ,nem tudsz róla semmit.Ez az oldal arról szól,hogy olyan kèrdèst teszel fel amilyet akarsz.Egy kis közvélemény kutatás cèljàból feltettem ezt a normàlis kèrdèst erre te jössz ès nekem támadsz.Milyen jogon nevezel engem bolondnak amikor a te viselkedèsedböl ès stìlusodból süt az butaság ès az agresszió.Lehet veled így beszèlnek otthon de kèpzeld mások nincsenek ehhez szokva. "Az irritàl ha ilyenekkel Kell foglalkoznom".Ki kèrte ,hogy válaszolj? Hová van írva,hogy neked kötelezö mindenre válaszolni?A kèrdès nem konkrètan neked szólt.Az ilyenekre mint te senki nem kivàncsi,ùgyhogy èszre vehetnèd magad végre.
2015. márc. 26. 10:06
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

"5-ös! Hülyeségeket beszélsz!"

Öngól!

2015. márc. 26. 10:45
 8/13 anonim ***** válasza:
59%

"már ha komolyan gondoltad a kérdést"

Látom, ezen a ponton sikerült átugranod.

A "kell foglalkozni"-t nem a kérdésedre értettem, hanem arra, hogyha olyan ember jön be, amilyenre lehet következtetni a kérdésed stílusából, és hogy őt el kell látni. Feltehetted volna részletezve is a kérdést, de amikor már kérdés szintjén ilyeneket feltételezel, hogy rosszul látják el a betegeket, különbséget tesznek, az igenis támadó hangvétel. Meg lehetett volna ezt normálisan is fogalmazod, de talán szándékosan provokatívan írtad. Ne lepődj meg akkor a reakción.

4-es: Nem kérdés, én is jobban szeretek magánrendelésben dolgozni. De nem a pénz miatt, egyszerűen csak több idő, lehetőség, eszköz van foglalkozni nem a csak betegséggel, hanem magával a beteggel is. És ez az, ami inkább nyomot hagy, azt pedig ne gondold, hogy ha adsz egy borítékot, akkor hirtelen tehetségesebb lesz az orvosod, csak kapsz mellé egy kis plusz mosolygást.

2015. márc. 26. 11:19
 9/13 anonim ***** válasza:
93%

A családban van fodrász. A koszos, büdös, igénytelen embert nem szokta elvállalni. Ha mégis, akkor meg a rendes vendégek vadulnak el.

Orvosnál is jártam már úgy, hogy ki kellett szellőztetni valaki után. Pont én voltam bent, mikor beszélték hogy remélik nem jön vissza.

2015. márc. 26. 11:25
 10/13 anonim ***** válasza:
87%
Habár még csak orvostanhallgató vagyok, de idén végzek, és már kellett vizsgálnom nem egyszer cigány beteget. Azt nem mondhatom, hogy nincs bennem előítélet velük szemben, de éppen olyan udvarias szoktam velük lenni, mint a magyar betegekkel, és általában azt tapasztalom, hogy ez megtérül, ők is normálisan szoktak viszonyulni hozzám. Ez kicsit olyan, mint a mosdó és a törölköző esete, ha a beteg korrekt, az orvos is korrekt és vice versa. Olyan, hogy direkt rosszul látunk el valakit pedig nincs. Egyedül alkoholista, részegen balesetet szenvedett beteg esetében történt olyan, hogy a szakorvos kijelentette, hogy mivel az illető egy lecsúszott alkesz, és a saját hülyesége miatt került hozzánk, ezért én mint medikus fogom ellátni (sebvarrás), mert nekem tanulni kell ő érte pedig nem kár, ha elszúrok valamit, de végig ott állt mellettem, és figyelte mit csinálok, és utasításokkal látott el. És ismét kihangsúlyozom ez alkoholistánál volt, nem pedig cigánynál. És nem direkt rosszul lett ellátva, hanem fel lett használva oktatási célokra.
2015. márc. 26. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!