Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Be tudom jelenteni titkosan?

Be tudom jelenteni titkosan?

Figyelt kérdés

Milyen dolgok miatt lehet bejelenteni munkaadókat. Pl.: a NAV nál?

és titkosan betudom? Hogy soha ne derüljön ki hogy én voltam?

2015. márc. 13. 22:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Be tudod jelenteni akár kamu néven is, de nem mész vele sokra...

Tapasztalat... 2 évet lehúztam a tetves CBA-nál, minimálbérre voltunk bejelentve és napi 12-14 órát kellett dolgoznunk, feketén kaptunk némi kis kiegészítést, és ha nem akartál túlórázni, akkor megvonták a fekete fizut... A rohadó zöldségekből és budösödő husokból főztek a grill pultban, sokszor kamu számlával hozta a beszállító a cuccot... A konyhában a szellőzőt tűzveszélyesnek nyilvánították, és 2 hetet adtak a kitakarításra. /csak megsúgom, azóta is úgy van, 10 centi vastagon zsíros belülről.../

Valahogyan mindig jó előre tudták, hogy ellenőrzés lesz - tök mindegy, hogy NAV, munkaügyi, ANTSZ... MEgjött az ellenőr, leültették kávézni, megetették finom péksütivel -amit kint vettek a Princessnél, pedig a CBA-ban is van péksüti... Aztán elcsevegtek, aláírták a papírokat, körül se nézett a paraszt...

Még mindig dolgozik ott ismerősöm, aki nem tud ugrálni iskolai végzettség híján, még mindig ugyanúgy gépként kezelik az embert, semmibe veszik, és adót csalnak, ahol csak lehet... Vagyis neeem! Dehogy! Hiszen ez a magyar üzletlánc!

/politikailag totál pártatlan vagyok, egyik majombrigádot sem szeretem, ezek puszta tények.../

2015. márc. 13. 22:19
 2/4 anonim ***** válasza:

mo-n nem tudsz ezzel játszani,mert lesz-arják.

nyugaton ezért van az intézmény aminek a neve-párfüggetlen szakszervezet-ott elmondhatod a problémádat és garantáltan utánajárnak és keményen meghurcolják azt,aki visszaél a dolgozó jogaival.

ilyenekért képesek pert indítani,hogy a munkaidő lejárta után még 5 percet maradni kellett és ez nem lett kifizetve.

pont ezért van itthon megszüntetve felszámolva mindenféle szakszervezet,hogy a rabszolga munka és a rabszolga bérezés ellen senki se tudjon lázadni szót emelni

tavaly volt egy kezdeményezése a biztonsági őröknek egy szakszervezetre,mert 20 éve ugyanaz az órabérük és nincsenek bejelentve sem a legtöbb helyen,és úgy összeverték őket "ismeretlenek" hogy kórházba kerültek.

tehát a válasz a nem.

2015. márc. 14. 02:42
 3/4 A kérdező kommentje:

De ha ez egy gyorskajálda.

És az emberek fele nincs bejelentve,de családtagok igen akik nem is dolgoznak ott.

?

2015. márc. 14. 10:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem feljelentheted, de ha bírósági ügy lesz belőle, akkor úgyis meg kell jelenned. Tehát a névtelenséged nem tudod megőrizni. Ha meg névtelenül jelented be telefonon pl, akkor nem fognak foglalkozni. Ha bemész és vallomást teszel, stb, akkor igen, de vállalnod is kell az arcod.
2015. márc. 14. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!