Hogyan lehetek valaki?
18 vagyok, hamarosan érettségi. Tíz-tizenkét év múlva már szeretnék egy vezető beosztásban dolgozni, nem máról holnapra élni, hanem élvezni az életet. Hogyan kezdjek ehhez hozzá? Menjek fősulira? netán szakmát tanuljak?
A családom egy átlagos magyar család, se megtakarítás, se külföldi nyaralás, pedig a szüleim keményen dolgoznak. Én nem akarok ilyen cipőbe járni, jól szeretnék élni. Hogyan tehetek érte?
A vezetők általában jól helyezkednek. Nyilván jó vezetési készség kell, de elsősorban tudni kell jól nyalni és tudni kell hogy hol kell nyalni.
Ez pocsékul hangzik de ez a helyzet.
Az előző munkahelyemen sokféle különböző vezető beosztású személy volt, közülük elég sokan butábban voltak mint az egyszeri dolgozó.
Kapcsolatokat kell építeni, az a legfontosabb.
De amúgy ha jó vezető akarsz lenni, és nem akarsz lemorzsolódni néhány éven belül, akkor folyamatosan dolgozol és folyamatosan megjátszod magad hogy bevágódj másoknál. Szóval nem biztos hogy élvezni fogod az életet. Nem minden arany ami fénylik.
Kérdező!Ez az a kérdés amire mindannyian keressük folyamatosan a választ....
Szerintem két módon csinálhatsz karriert az életben:
-Vagy ha olyan vagyonos családod és kapcsolataik vannak,akin keresztül bizonyos körökbe bejutsz
-vagy ha szemtelen vagy és nagyon agilis,céltudatos és az embertársaid hátán kapaszkodsz fel...
Ez utóbbi elég visszatetsző ember.
Mostohaapám igazgató volt 20+ évig.
Kitartó volt, céltudatos és tudta irányítani az embereket (hallgattak rá). Sosem nyalt senkinek és párt tag sem volt.
Indulásnak kell egy jó nevű egyetem, Phd, nyelvvizsgák, szakmai publikációk, lényeg h kitünj a szaktudásoddal. Ez persze rengeteg plusz munkát jelent. Másik legfontosabb dolog, hogy legyen benned határozottság, különben nem fogják értékelni az ötleteidet. Fontos, hogy légy korrekt, mert parancsolgatással sem lehet sokat elérni.
Utolsó sorban az sem utolsó szempont, hogy ahova elmész dolgozni ott mennyire könnyű előre jutni. Pl. az egy szerencsés helyzet ha a főnök nyugdíj előtt van és tudni lehet h más lesz kinevezve.
Ha már egyszer vezető pozícióban vagy és jó a híred (szakmailag toppon vagy + nem taposol el másokat) akkor fogsz még olyan ajánlatokat is kapni, amire mások rácsodálkoznának, te viszont tudni fogod, hogy felelősséget vállalni nem kiváltság, hanem plusz munka és azoknak való akik bírják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!