Ebben szituációban mi a helyes? (üzleti etikett)
a cég tulajdonosa ül az embereivel egy teremben, és bejön egy alacsonyabb rangú nő.
amikor a nő köszönti az idős cégtulajdonost akkor ki nyújt kinek kezet és a cégtulajdonosnak fel kell-e állnia kézfogás közben?
nemtom, sztem ezt max külföldi kapcsolatoknál alkalmazzák mondjuk japánoknál. ahol persze mondjuk gondolom tök más az etikett.
én még Magyarországon nem láttam olyat, hogy egy nő ülve nyújt kezet és a 90 éves tata odabiceg.
proliság vagy nem, ez sztem baromság. ma már senki sem jár karddal az oldalán pedig az is az etikett része. meg h a nőknek kalapban kell lenni. jól is néznénk ki a moziban.
ezeket már meghaladta a kor. még kb 10 évet jóslok amíg ezekről vki tud. az tök más h egy nőt előre engedek annak van értelme is de az üzleti etikett... az ilyen kreált marhaság. láttam már jópárszor ahogy neves meg befolyásos emberek üdvözlik egymást és köze nem volt ehhez. az etikettben például az van h egymásra kéne nézni kézfogáskor namármost minden politikus a kamerába bámul olyankor.
ez nem kreált marhaság.
ennek van történelme, csak olvass el egy etikettről szóló könyvet és abban megtalálod a visszautalásokat, hogy ezt meg ezt miért így csinálják.
az, hogy egy nő nem áll fel kézfogásnál az számomra egyértelmű volt. a tata meg nem odabiceg ha nem feláll és kezetfognak. nyilván ha olyan idős lenne hogy nehezére esne a felállás akkor nem kéne felállnia.
nem értem, hogy te miért nem ismered ezeket a szabályokat.
Ezzel értek egyet:
A cégtulajdonosnak is fel kell állnia mindenképpen kézfogásnál. Szerintem a cégtulajdonos férfi nyújt kezet és nem a nő, ha a nő jóval alacsonyabb beosztásban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!