Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Létezik rendőrségi tanácsadó?

Létezik rendőrségi tanácsadó?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok mint a sorozatokban... Sherlock és Watson, A Mentalista, Gyilkos elmék... olyan emberek akik nem hivatásos rendőrök csak a jó képességeik miatt segítenek bonyolultabb ügyeket megoldani. Léteznek a valóságban ilyenek, vagy ez teljesen mese? Nálunk lehet ennek esélye, vagy ha van is ilyen csak Amerikában? Mit gondoltok?

2014. dec. 28. 17:56
 1/3 Melancholic Eye ***** válasza:

Pontosan nem tudom, ez az igazság. Hallani mintha hallottam volna olyan esetről amit ''külsős'' segítségével oldottak meg külföldön, de nem is tudom igaz volt-e vagy sem és hogy mekkora mértékben volt benne ez az illető a nyomozásban... Magánnyomozók léteznek, végzettség kell hozzá.

Az én véleményem, hogy nem valószínű olyan emberek alkalmazása akik csak úgy, minden szakmai háttér nélkül felajánlják a segítségüket vagy beleakarnak folyni egy nyomozásba. Ezekben a sorozatokban amúgy is irreális az a ''szabadság'' ami az efféle tanácsadóknak megengedtetik, arról meg ne is beszeljünk, hogy egyik sem normális. Ilyen emberek, akiknek megkérdőjelezhető az épelméjűsége nem vállalhatnak rendőrségi vagy nyomozási munkát, olyasmit amin emberi életek múlhatnak...

2014. dec. 29. 00:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Én személy szerint azt gondolom, lehetséges, vannak olyan emberek akik tényleg nagyon jó deduktív képességekkel lehetnek megáldva, és segíthetnek is 1-1 ügyben... De szerintem ez nagyon nagy titokban zajlik, esetleg rangosabb rendőrökön keresztül, nyom nélkül. Hiszen logikus hogy nem tenne jót a rendőrség hírnevének, ha kitudódna, hogy más oldotta meg az ügyet...
2014. dec. 29. 22:21
 3/3 Melancholic Eye ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy lehetetlen, csak azt hogy ez nem úgy működik mint a sorozatokban szerintem és remélem, hogy talán jobban ügyelnek arra hogy kiket alkalmaznak... Elég közelről ismerek valakit akinek jól mennek deduktív feladatok, szóval léteznek ilyen emberek az biztos.
2014. dec. 29. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!