Felelősségre vonhatnak engem is a kollégám által elkövetett hiba miatt? Kirúghatnak esetleg?
Következő szituáció történt hétfőn.
Elöljáróban annyit hogy egy 4*os hotelben dolgozom Angliában, ahol night porter vagyok, műszakom 11től 7ig tart. a nights department különálló a recepciótól, külön van a float és minden egyéb, a főnök is két különböző személy.
A másik éjjeles kolléga hétfőn korábban ért be és kapott egy room service-t, mire én beértem ő már a konyhában tevékenykedett. mentem a recepcióra, sehol senki.
a délutános recepciós csaj bent volt a széfben ami egy pici helység ajtóval, a recepció mellől nyilik. A recepciós pulton láttam egy nagy fehér borítékot, teli volt pénzzel. Nyilván az volt a bevétele délutánról, ahhoz nekem semmi közöm, hozzá nem nyúlhatok. Csaj közben előbukkan, de közben hozzám jött egy vendég és kért egy extra radiátort, szóval el kellett mennem keresni egyet, szóltam a délutánosnak hogy elugrom 5 percre. kb 10 perc múlva értem vissza addigra már a másik éjjeles is visszajött a konyhából.
a délutános még vagy 20 percig csinálta a dolgát aztán elment. közben a recepciós pulton sok papír összegyűlt és már nem emlékszem hogy láttam e a borítéknyi pénzt mire visszaértem vagy sem vagy hogy az éjjel folyamán bármikor is láttam volna.
Innen sejthetitek hogy a pénz eltűnt.
Másnap mikor beértem műszakba a Hr manager, az opp manager és a front of house manager fogadott, kihallgattak engem, meg a másik éjjelest is, mit tapasztaltunk satöbbi satöbbi, elmondtam hogy emlékszem hogy láttam a pénzt mikor beértem, de mire visszaértem már nem láttam, vagy legalábbis nem emlékszem.
a délutános csajt haza is küldték, több ponton óriásikat bakizott. visszanézték a kamerát, azonban retek fos kamera van, homályos és csak pár másodpercenként rögzít egy egy pillanatot. mivel a recepció mögött van a kamera, éjjeli magányban elkezdtem visszanézni. azt láttam, hogy rá lett pakolva több ízben is, de mivel olyan szar minőségű a kamera hogy a papírhalom egy nagy masszának tűnik, így hamar elvesztettem a fonalat.
mivel többször kimarad jó pár másodperc így nem igazán egyértelmű hogy most a recis csaj végül elvitte onnan vagy sem, de van egy pont mikor minden papírhalom eltűnik és csak egy marad pont azon a ponton ahol eredetileg volt a boríték és az alakja is hasonló. ez már bőven éjjel közepén volt, eddigra már elment a csaj. én végig bent ültem az irodában csináltam a dolgom, a másik éjjeles fogta az a valamit és valamit csinált vele, de nem látszik a kamerán hogy mit, csak hogy elrakta valahova.
szóval jelen állás szerint a délutános csajt gyanúsítják és természetesen ő a hibás, hiszen ott hagyta a pénzt őrizetlenül, aztán nem dokumentálta sehol, mert ugyebár ezt több ponton is dokumentálni kell, nem dobta a széfbe satöbbi satöbbi. kamerán ráadásul azt is látták hogy zavarba ejtően sok ideig a telefonján lógott, holott azt mondta busy volt.
mikor már én vagyok bent meg a másik éjjeles, az látszik hogy nonstop dolgozunk, papírmunka dögivel.
Szóval, szerintetek érhet bármi baj engem, kirúghatnak vagy felelősségre vonhatnak bármiért?
Nem érzem hogy bármit másképp kellett volna csinálnom. hiszen azért a pénzért nem én hanem a recepciós a felelős, ő kezelte azt. Miutén visszaértem a recepcióra a radiátor vadászat után, nem emlékszem hogy láttam a borítékot. Ha láttam volna feltűnt volna, az biztos.
vélemény?
Most ha rosszmájú lennék, mondanám, hogy ahelyett, hogy mentegeted mgad, csak odanyögheetted volan, hgy hallod Mariska, ott egy halom pénz, csak el kéne tenni a széfbe. Nyilván nem a te dolgod meg az ő felelőssége, de nem vagy se vak, se néma, hogy ne vedd észre és ne bírtál volna szólni érte. Érzed szerintem te is, hogy ezt megakadályozhattad volna és ezért tetted fel a kérdést.
Hivatalosan meg az ő sara.
Azért nem szóltam hogy ott a pénz mert a csaj ott ügyködött és mindig szoktak pénzzel baszakodni mikor beérek, honnan tudhattam volna, hogy miért hagyta ott. és hogy nem e dolgozik még vele. abszolút foglalmam sincs mi a rendszer a recepción, mikor és hogyan számolnak el a pénzzel, mert teljesen más az én műszakom.
nem magamat mentegetem. a csaj hibázott és ez kihatott rám is, és a másik éjszakásra is ami kellemetlenül érint minket is. mindenki a saját műszakjáért felel egyrészt másrészt a kamerán látszik hogy mikor én elhagytam a recepciót bement a bar supervisor is, és ő is látta hogy ott a pénz, akkor ő miért nem szól??????
igen mondhattam volna, hogy ott a pénz, de felnőtt emberekről beszélünk akkor rengeteg pénzzel dolgoznak, tehát a csaj tudta hogy ott van kint a pénz. másrészt amint beértem, engem lerohantak, és a saját ügyeimet kellett intéznem.
természetes hogy magamat végem, és lehet hogy szólnom kellett volna, de ha 5x visszatekerném az időt se szólnék valószínű mert egyszerűen az a csaj pénze, és soha nem szólhat bele az iccakás ezekbe a dolgokba.
igen megakadályozhattam volna, ezt nyilván érzem és tudom is.
ez tény, ezt nem is tagadom.
De abban a pillanatban nem fordult meg a fejemben, hiszen honnan a bűbánatból tudhattam volna, hogy a csaj elfeledkezett arról a pénzről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!