Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkakerülő lennék?

Munkakerülő lennék?

Figyelt kérdés
Frissdiplomás fiatal vagyok. Diákként dolgoztam 1-2 helyen, többek közt külföldön is. Ezt a külföldi fizikai munkát leszámítva kb. mindenhonnan menekültem, sehol sem bírtam pár hétnél tovább. Egyszerűen utáltam, hogy csak egy csicska vagyok, akinek muszáj a főnök hátsóját nyalni és eltűrni mindent tőle. Hamar elegem lett abból, hogy én éhbért kapok, miközben a főnök olyan vastagon keres, amit el sem lehet képzelni. A külföldi munka volt egyébként a legmegerőltetőbb munka, mégis azt bírtam legtovább, ott legalább megfizettek. Most, diploma után megint ki akartam menni, de valahogy nem sikerült kint munkát találnom. Így kényszerből, szülői biztatásra elkezdtem itthon, a diplomámmal munkát keresni. Hamar találtam is, nemsokára kezdek, de már most utálom az egész céget. Már mindenkinek azt mondom, hogy nem várom ott ki a próbaidő végét. Voltam bent, az emberek bunkón néztek rám, a fizetés szintén éhbérnek felel meg, ráadásul a főnök szerint is elég stresszes munkám lesz. Már előre utálom, hogy minden nap 9 órát kell dolgoznom, hogy este fogok hazaérni, hogy este még állhatok neki másnapra főzni (a külföldi munkánál helyben étkezés volt biztosítva), hogy a párom teljesen máshogy dolgozik időben és emiatt alig fogunk találkozni. Nem is érdekel a szakma, sosem akartam ebben dolgozni, inkább vállalok egyszerűbb fizikai munkát külföldön háromszoros fizetésért. De hogy lehet, hogy már ennyire előre utálom a leendő munkahelyem? Már akkor sem örültem, mikor felvettek, csak anyám győzködésére jelentkeztem, de nem akarok ott dolgozni. Ennyire munkakerülő lennék vagy csak ennyire lehangol, hogy éhbérért kell egész álló napokat dolgoznom, miközben a párommal is alig leszek heti pár órát együtt? Csak azért vállaltam el, mert nincs más... de amúgy sírhatnékom van, ha arra gondolok, hogy napi 9 órákat ott kell ülnöm a gép előtt és telefonálgatnom kell, ráadásul idegen nyelven. Szerintetek?
2014. dec. 5. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen nem akarsz itthon dolgozni, amit megértek. Próbáld meg megint külföldön vagy változtass a hozzáállásodon.

Munkakerülésnek nem mondanám ezt. Megtapasztaltad milyen kinn, persze, hogy nem akarod elfogadni az itthoni helyzetet.

2014. dec. 5. 21:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a szakmádat utálod. Ha élveznéd amit csinálsz, nem éreznél így.

Nem kötelező dolgozni, a párodon is élősködhetsz, vagy mehetsz a híd alá éhezni. Ha előre eldöntöd hogy utálni fogod a helyet, akkor még szép hogy rosszul érzed magad.

Én is külföldön élek, könnyű fizikai munkát végzek, alap fizetésért. Ugyanezt otthon nem csinálnám, minimálbérért főleg, de még a diplomámmal is kevesebbet keresnék mint most. Minden nap boldogan megyek dolgozni, mosolyogva végzem a munkám. Ha jó kedvvel dolgozol, sokkal szebb az élet és mások visszamosolyognak. A munka csak egy eszköz, hogy pénzt keress, amit aztán arra költesz amire akarsz. Így kell nézni.

2014. dec. 5. 23:35
 3/7 anonim ***** válasza:

mi az,amit szivesen csinalnal?

kereshetsz kozben masik munkahelyet is

2014. dec. 6. 00:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, mindig is utáltam azt, amit tanultam és nem akartam a szakmámban dolgozni. Untat, alacsony a fizetés és sok a túlóra. Ráadásul itt még a főnök is állandóan a nyakamban lohol. Úgyhogy egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez nem lesz hosszútávú... anyám meg a párom szerint jók az irodai állások (persze még egyik sem próbálta), ők úgy képzelik el, hogy elücsörög az ember, elkávézgat meg elbeszélget napi 8-9 órát, dolgozni meg alig kell. Remélem idővel kifogok inkább egy külföldi állást, még ha fizikai munka lesz is, legalább meg leszek fizetve.
2014. dec. 6. 09:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Amúgy valami tipikus nőies szakmát választanék, pl fodrász lennék szívesen.
2014. dec. 6. 09:30
 6/7 anonim ***** válasza:

És mi tart vissza? Csinálj tanfolyamot, járj levelezőre vagy valami. Ahogy öregszel, csak kopik az agyad, meg fogynak a lehetőségek.

Párod mit szól a külföldi élethez?

2014. dec. 6. 22:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Ő támogatja, sőt ő is ki akar menni (illetve már kint dolgozik, csak átjár a határon minden nap, de nem gond neki messzebb költözni sem).
2014. dec. 6. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!