Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hitlert megemliteni ebben az...

Hitlert megemliteni ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Az etterem ahol dolgozom Becs egyik legregebbi helye, kozel 600 eve alapitottak. Az etlap elso oldalan van egy fel oldalnyi iras nemetul es angolul a hely multjarol, amiben felsorolnak par hires tortenelmi szemelyt aki megfordult nalunk. Koztuk van Napoleon es Hitler is. Nemreg a fonokom hibajavitoval kihuzta Hitler nevet az osszes etlapbol, mondvan hogy nem jo reklam.

Na most, szerintem Hitler attol fuggetlenul amit tett egy nagyon is meghatarozo tortenelmi szemely, valamint ha ot kihuzzuk akkor huzzuk ki Napoleont is, hisz o is szazezreket olt meg az altala inditott haburukban!

Egyebkent az oreg becsiek mai napig megemlitik hogy "tudod hogy ez volt Hitler torzshelye?". Mikor mondom hogy az etlapban is benne van (volt) akkor senki sincs megrokonyodve, hozza tartozik a varos tortenelmehez.

szerintetek ez nem allszent igy?

2014. nov. 26. 16:27
 1/10 anonim válasza:
85%
Lehet ugy véli zsidó vendégeiben ez ellenszenvet válthat ki, és elpártolnak más helyre, igy inkabb kihuzta. azert egy hitler még mindig kozelebb van a jelenunkhoz mint napoleon, nagyon sok ember még él aki megtapasztalta a hitleri rombalast meg rokainaik is élnek ettol fuggetlenul nem huznám ki mert sok embert vonzhat is ez a tény hogy ott volt hitler.
2014. nov. 26. 16:40
 2/10 anonim ***** válasza:
12%
Hitler milliókat ölt.Ártatlan emberek millióit.Én is kihúztam volna a nevét.Napoleon is ítélkezett szerinted emberek milliói felett,erkölcstelen rendeleteket hozva ellehetetlenitve ezzel a zsidó emberek életét.Csak pár példa:nem utazhattak villamoson,elvették a telefonjaikat,nem mehettek orvoshoz ,nem dolgozhattak,a zsidó gyerekek nem járhattak iskolába,nem beszélve a sárga csillag viseléséről ami megalázó lehetett,megkülönböztetve ezzel őket.A haláltáborokban éheztették őket nem beszélve a kíserletekr mint élvefagyasztás,ikerkísérletek.Olvastam túlélőktől s most is a kísérletek fájdalmait érzi.Szerinted őt mennyire vonzaná hogy ez volt Hitler törzshelye.De én sem tennem be oda a lábam.Igen Napoleont kell megemlíteni mert ő nem megkülönböztetés után ölt nőket gyerekeket ártatlan embereket.
2014. nov. 26. 16:45
 3/10 A kérdező kommentje:

2#, ez szerintem nem vigasztalja azokat akiknek pl a Napoleoni haboruk irtottak ki a szeretteit, a gyilkolas az ugyanugy gyilkolas, az hogy milyen ideologia menten kovettek el szerintem senkit nem old fel a bune alol.

Hitler egyebkent itt ugyanugy tortenelmi szemely kene feltunjon, ha Napoleon is igy tunik fel.

2014. nov. 26. 16:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

# 2

Ebből is látszik, hogy a győztesek mennyire egyoldalúan írják a történelmet. Hogy is volt az a két közjáték Japánban?

2014. nov. 26. 17:00
 5/10 A kérdező kommentje:

Na igen, akkor tiltsuk be az amerikai stilusu ettermeket is, mivel ok meg a vilagon egyedulallo modon 2 atombombat is dobtak artatlanok millioira. De persze nekik szabad es ezt nem illik megemliteni amerikaiak elott, viszont ahova Hitler 1x betette a labat az onnantol a helyere nezve szegyen!

Kicsit egyoldalu a dolgok megitelese es allszent is.

2014. nov. 26. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:
16%
A kulonbseg viszont eleg nagy, az aldozatok kozott. Ez tudom furan hangzik. De gondolj bele, ha egy haboru aldozatait vizsgaljuk, meg kell neznunk, hogy 100 halottbol mennyi a civil aldozat, es mennyi a katona. A katonaknak kvazi az a dolguk h meghaljanak, ez tudom, h igy csunyan hangzik, de fontos, h kulonbseget kell tenni a civil es nem civil aldozatok kozott.... es nyilvanvaloan egy napoleon korabelixsata meg joreszt a csatamezon zajlott es pl nem voltak szonyegbombazasok mint hitler alatt.... tehat itt nem arrol van csak szo, h jajj a zsidok mit gondolnak, arra h hitler us idejart ebedelni az nem dicsoseg, hiszen egy ilyen embert akinek a kezehez ennyi artatlan civil vere tapad, azt nem lehet pozitivan megitelni, semmilyen esetben sem...
2014. nov. 26. 17:32
 7/10 anonim ***** válasza:
84%

Alszentseg es kepmutatas.

Akkor soha tobbet ne tegye be az ilyen a labat a mekibe, mert az amerikaiak amiota vilag a vilag artatlan emberek millioit olik meg halomra, csak ok nem szelektiven, hogy csak zsidokat (mint Hitler), hanem ossze-vissza, most egy kicsit az afganokat, most az irakiakat, most a vietnamiakat, dobjunk le ket atomot a japcsikra is, libyaiakat se hagyjuk ki.

Azert mert ezeknek a haboruknak nincs akkora propagandaja, mint a holokausztnak, es a media nem dorgoli az orrotok ala, hogy hany civil vesztette az eletet, az nem jelenti azt hogy azon artatlan eletek kevesebbet ernek, mint a megolt zsidok elete.

Ha kihuzta Hitlert, akkor tessek Napoleont is kihuzni, vagy mi ez, verseny? Aki tobbet olt meg az megy, aki kevesebbet, az maradhat? 1 ember vagy 100? Nem mindegy? Ha az az egy kozott van az anyukad vagy apukad, akkor ugyanolyan sulyosnak fogod erezni azt az egyet, mint a 100 vadidegen masikat!!!

2014. nov. 26. 19:22
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Szánalmas hogy lepontoztátok a válaszamat.2 es voltam.
2014. nov. 26. 20:16
 9/10 anonim ***** válasza:
65%

2-es, és szerinted ezekben a nagy háborúkban csakis hivatásos katonák harcoltak? Dehogyis! Besorozták a civileket, akik az én nézetem szerint attól még civilek maradtak, hogy pár hónap alapkiképzés után egy fegyverrel a kezükben kivezényelték őket a lövészárkokba halomra ölni egymást, mindezt a majom vezetőik nagyravágyása miatt.

Szóval egyetértek a kérdezővel, ez így hülyeség. Ennyi erővel ne egyen senki semmit, mert minden népnek voltak hülye vezetőik, és az onnan származó termékeket bojkottálni kell.

Ha nem tetszik neki, hogy Hitler is ott üldögélt, akkor nem megy be.

2014. nov. 27. 08:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Elnézést, 6-nak szántam a válaszom.
2014. nov. 27. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!