Ismertek olyan gépészmérnököt, aki nem tudott elhelyezkedni tanult szakjában?
Figyelt kérdés
2014. nov. 22. 23:25
2/15 A kérdező kommentje:
létezik ilyen?
pl sok idő volt neki elvégezni de sikerült v ilyesmi.
2014. nov. 23. 00:26
3/15 anonim válasza:
Én most végeztem épületgépészmérnökként nem tudok egyetlen csoport társamról se aki munka nélküli lennem. Mondjuk én levelezőn végeztem és szinte mindenkinek volt állása. már amikor elkezdte.
4/15 anonim válasza:
Hát, nem. Sokan már a diploma megszerzése előtt is dolgoztak, nem is kevés pénzért. Hiányszakma és például Győrben csak az nem talál munkát, aki nem akar.
5/15 A kérdező kommentje:
Elképzelhető, h mire végzek, kb. még 3 -4 év addigra betöltik ezeket a hiányokat, és túlkínálat lesz a gépészmérnökökből?
2014. nov. 23. 01:08
6/15 anonim válasza:
Igen. Mindenki ezt a szakot nyomja így előbb utóbb túlkínálat lesz belőle sajnos (mint minden szakból). A gépészmérnök tág fogalom. a gyári gépbeállítótól a tervezőig mindenhol elhelyezkedhetnek. Még autószerelőként is. Nem mindegy hogy hol próbálkozik valaki. sajnos Debrecen környékén nehéz dolga lenne.
7/15 anonim válasza:
Nem valószínű. Túl nehéz elvégezni. És régen is jól kerestek nem valószínű hogy 3-4 év alatt annyit változna.
8/15 anonim válasza:
Én ismerek. Ráadásul idén egy csomó ismerősöm ilyen szakra ment. Lassan dömping lesz belőlük.
9/15 anonim válasza:
Igen, de neki szociális problémái vannak. Hiába végezte el a szakot, ha egy állás interjún nem tud helytállni.
10/15 anonim válasza:
Megnyugtatlak, biztos hogy van olyan aki gépészmérnök és nem tud elhelyezkedni. Nagyobb mennyiségben Magyarországon csak pár városban kellenek (ugye ahol vannak nagyobb üzemek). De úgy gondolom, hogy ha elvégzel egy műszaki-informatikai-gazdasági szakot egy komolyabb egyetemen, akkor nem lesz gondod az elhelyezkedéssel.
Egyébként én ismerek olyan mérnököt (hogy gépész vagy vegyész azt már nem tudom), aki gyári szalagmunkásként dolgozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!