Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kórházban dolgozni? Majdnem 19/F

Kórházban dolgozni? Majdnem 19/F

Figyelt kérdés

Nemsokára betöltöm a 19ik életévemet, kétszer buktam középiskolában lustaság miatt, de rájöttem hogy hatalmas barom vagyok és csak elcseszem az életem. Most estire járok hogy érettségit szerezzek, de sajnos előjött a 2 évnyi semmittevés eredménye: 1. Nehezen tudom rávenni magam a tanulásra (de ez a kisebbik gond), 2. alig marad meg bennem valami amit megtanulok. Tervezem hogy esetleg a későbbiekben pestre költöznék, tesómnál többször voltam, és az az élet jobban bejön, itt vidéken nem lehet semmit se csinálni. Na mármost a konkrét kérdésem az lenne, hogy ilyen fiatalon kaphatnék ápolói állást vagy igazából bármilyet amiből meglehet élni pesten, egy kórházban? Azért ott mert ha már sok pénzem nem is lenne, de legalább másokon segítenék amennyire tőlem telik.

Régen CF betegséggel jártam orvoshoz, de mivel azonkívül hogy kicsit vékony vagyok nincs bajom, az orvos azt mondta hogy visszavonja a diagnózist. Nem cigizek, nem iszok alkoholt, türelmes vagyok, van egy enyhe gerincferdülésem ami nem okoz nagy gondot, nem fáj a hátam. Ha kapnék is állást, és jól is végezném a dolgom, mennyi esély lenne arra hogy egyszer elküldenek? Vagy kórházból annyira nem szoktak? Na meg aztán érdemesebb lenne megvárni amíg megszerzem az érettségit, vagy fölösleges, anélkül is felvesznek? Mennyit lehet keresni egy ápolói/segédápolói munkával?

2014. nov. 15. 19:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne, hogy végzettség nélkül, hogy akarsz elhelyezkedni. Manapság már az ápolók többsége is diplomás.
2014. nov. 15. 20:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Segedapolokent tusz esetleg dolgozni,bar lehet ahhoz is kell erettsegi.

A szakapolok vagy diplomasok vagy van egy eretrsegire epulo okj-s kepzesuk.

2014. nov. 15. 21:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Sok helyen csak általános iskolát kérnek, de mint írtam érettségit akarok szerezni, és ha jobban belegondolok ha kell munka mellett is csinálnám, nekem 2-3 óra elég lenne szórakozásra, mert bulizni sem járok, nekem az a lényeg hogy valahogy kitörjek innen. Egyetem is szóba jöhetne, de ismerem magamat annyira hogy tudjam: ha nem találnám különösebben érdekesnek, akkor nem menne.
2014. nov. 15. 21:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ugyan így voltam mint te. Lusta voltam, kétszer buktam, estin pedig már nem ment az egész az előző lustaságból fakadóan.

Aztán ugye érettségi nálkül nem sokat lehet kezdeni, dolgoztam napi 2000ért (reggel 6tól sokszor éjfélig) és ha sokáig kellett maradnom melóban akkor kaptam egy csokit bónusznak. Nem viccelek. Ez 11 éve volt.

Ugye ebből is elegem lett, megtanultam közben magamnak angolul (mert ugye gimiben nem hagytam magam) és 10 éve leléptem angliába. Segédápoló vagyok egy állami kórházban, évi 37nap szabadság és havi 585-625 ezer huf fizetés attól függően mennyi éjszaka vagy hétvége esik bele a havi beosztómba, plusz túlóra amit persze jobban fizetnek.

Mennyit is keresnek otthon a segédápolók, ápolók, nővérek? Nem bántani akarom őket, de mi a francnak annyi pénzért otthon maradni?

2014. nov. 17. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!