Ti hogy álltok az egészségügyi dolgozoókhoz? Tisztelitek őket?
Nem provokáló kérdés, ezt most szögezem le.
Most tegyük félre azt, hogy kevés a fizetés meg nincsenek elismerve, és hasonlók. Én is egészségügyi szakon tanulok (gyermekápolónak), azért kérdezem.
A médiában és pletykákból egy csomó dolgot hallani, hogy az ápolónők nem tisztességesek, kihasználják a betegek kiszolgáltatottságát, nem csak, hogy elfogadják, de van egy részük, akik szinte el is várják, hogy a betegek pénzt vagy tárgyi ajándékot adjanak nekik. Tisztességtelenül beszélnek a betegekkel, a higiéniára nem nagyon ügyelnek, lusták, inkább a nővérszobában ülnek, minthogy pl. megfürdessék vagy egy hét után (!) újra tisztába tegyék a beteget, fennhango szidják a sok beteget, akik csak nyűgök számukra. Mi a véleményetek? Ezek ismeretében tudjátok tisztelni őket, hogy olyan munkát végeznek, amit sokan meg sem tudnának csinálni?
Miskolc megyei kórház.
Pl belgyógyászat, kardiológia, általános sebészet.
5-ös voltam.
7-es:
Köszönöm, hogy így nekem tudsz támadni, kedves vagy.
Nem írtam le, mert nem gondoltam, hogy így nekem támad bárki is. Felnőtt ápolónak kezdtem tanulni, de nem tetszett, pont azok miatt, amilyen példákat leírtam föntebb.
A gyerekápolói szakma valóban egészen más.
Mindenesetre téged sem értelek, és kínomban röhögök: a gyerekekkel rendesen kell bánni, mert ők még kicsik, és milyen nagy fájdalom, ha elveszti őket a család, stb. Ez mért nem így van felnőtt ápolókkal? Ők miért nem törődnek normálisan a betegekkel?
Élő példa a Merényi Gusztáv kórház Ferencvárosban, ahol hadd ne mondjam, milyen ápolókkal találkoztam.
7-esnek még:
Az, hogy én ilyen mentalitással találkozom, nem jelenti azt, hogy én is ezt akarom követni. Régen rossz, ha ilyen szempontból követem a csordát.
Én jó ápolónő akarok lenni!
Érdekes a megjegyzésed. Reklámozom? Netán magadra ismertél és te is ilyen vagy?
"Reklámozom? Netán magadra ismertél és te is ilyen vagy?"
Tanulj meg olvasni! Miért sz.rsz oda ahol eszel? Ez a kérdésem! Továbbá leírtam, hogy ez a mentalitás miért probléma, növeled az előítéleteket és megnehezíted az alapból teljesen normális mentalitású ápolók, mentősök orvosok munkáját azzal, hogy az ilyen létező, de meglátásom szerint nem túl gyakori jelenséget ezen az oldalon reklámozod. Ez csapatmunka viselkedj csapattagként! Ha valahol rosszak a körülmények azt a betegek úgyis terjesztik, ez így is van rendjén, de egy ápoló ráadásul tanuló ápoló ne akadályozza már más emberek munkáját a neten fröcsögve!
Egyébként pedig szerénység nélkül állíthatom, hogy szeretnek azok a betegek, akikkel találkozom, sok pozitív visszajelzést kaptam tőlűk, mert empatikus, és lelkiismeretes vagyok, a nővérekkel és az orvosokkal is jó viszonyt ápolok, tehát azt hiszem nincs miért szégyenkeznem.
"Én jó ápolónő akarok lenni!"
Nem úgy tűnik. Egy jó ápolónőnek mióta feladata a saját kollégáinak mószerolása?! Azt majd az elégedetlen beteg megteszi!
Te pedig rögtön előítéletes lettél, mert leírtam tapasztalatokat, hogy miket láttam. Nyugodj meg, undorítónak tartom az olyan dolgokat, amit sok ápolónő csinál.
Bemószerolok? Akkor mégis csak vaj a füled mögött. Ha nem is neked, akkor a kollégáidnak. És régen rossz, ha egy beteg elhiszi az interneten terjedő dolgokat. Sőt, egyáltalán az internetnek nem kéne hinni. De a gyakorikérdések.hu-nak főleg nem.
"a gyerekekkel rendesen kell bánni, mert ők még kicsik, és milyen nagy fájdalom, ha elveszti őket a család, stb. Ez mért nem így van felnőtt ápolókkal? Ők miért nem törődnek normálisan a betegekkel?"
Továbbá én olyat nem mondtam, hogy nem kell a felnőttekkel korrektül, lelkiismeretesen bánni! Ne forgasd ki a szavaimat. Én azt írtam, hogy a gyermekekkel foglalkozók a leglelkiismeretesebbek! És ne általánosíts! Ahol én eddig voltam gyakorlaton, ott az ápolók lelkiismeretesen végezték a dolgukat, a szakmára alkalmatlan emberek, pedig minden mesterségben vannak. Persze mindenki sz.r meg felelőtlen, meg nemtörődöm, csak te világítasz itt a sötétségben. Szobrot kellene neked állítanunk. Én mindenesetre nem szívesen dolgoznék veled, ugyanis hibát mindenki követ el, én is, még te is. Egy normális nővér kijavítja az orvos által ejtett hibát, a normális orvos ezt pedig megköszöni. A normális orvos szintén így tesz, és megvédi a vele együtt dolgozó nővéreket, a gyakran alaptalan vádaktól, melyeknek pont az olyan mentalitás és pletykák adnak gyökeret, amit te most képviselsz. Te még nem látod mennyire kártékony amit csinálsz, de kívánom, hogy ne sokszor de azért minimum egyszer éld át azt, hogy a szívedet lelkedet kiteszed a betegedért, és a hozzátartozó közli, hogy rosszul végzed a munkád, nemtörődöm vagy és nem vagy való nővérnek. A gyermekklinikán múlt héten ez megesett az egyik nővérünkkel, akinek annyi volt a bűne, hogy a rá bízott nagyon súlyosan beteg kisgyerek nem gyógyult elég szépen, a többi szülő egyébként agyon dicsérte a nővérkét. A kedves hozzátartozó pedig elkezdte fújni ugyanazt a dumát, mint most te.
Civilek véleményére voltam egyébként kíváncsi, és nem agresszív szakmabeliek véleményére.
Érdekes módon előtted más szakmabeliek, vagy ahhoz közel állók normális emberi hangon meg tudták fogalmazni a véleményüket.
"Mert direkt arra volt kíváncsi, hogy úgy általában hogyan viszonyulsz az EÜ dolgozókhoz, és ezek a minek általánosítani beszólások baromi unalmasak. Minden embernek vannak előítéletei akinek nincsenek az hazudik. A kérdés az, hogy amikor te meglátsz egy nővért, vagy orvost, alapból pozitív, vagy negatív attitűddel állsz e hozzá."
A kérdés a tiszteletről szólt. Áruld már el nekem, hogy lehet tisztelni/nem tisztelni valakit, akit akkor látsz életedben először? Tisztelet vagy megvetés csak bizonyos idő eltelte után alakulhat ki az emberben, és csak olyasvalaki iránt, aki tett is érte. Azzal, hogy egy orvos/ápolónő/stb. létezik, éli az életét, bejár a munkahelyére, még semmi olyat nem tett, ami miatt nekem őt tisztelni kéne vagy lenézni. Az előítélet az egész más téma, bár megjegyzem, szép dolog, hogy magadból indulsz ki, de ettől még ha hiszed, ha nem, létezik olyan ember, aki nem előítéletes. Az előítéletek ugyanis korábbi tapasztalatokból alakulnak ki, és ez nincs mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!