Hogyan lehet utánaellenőrizni BIZTOSAN hogy egy cég ha külföldi munkát kínál nem átverés?
Cégjegyzékben megtaláltam, de honnan tudom, hogy a hirdető valóban az, vagy hogy nincs egy hasonló nevű cég?
Valamiféle feketelistáról is hallottam, ahol gyűjtik az átverőket.
sok mindent rosszul tudsz!
ha legális, bejelentett munkát akarsz az adott országban, csakis a helyi munkaügyi hivatalon keresztül próbálkozz.
van ennek egy menete, hiszen összeköttetésben van az eu összes munkaügyi központjával, egy időben én is nézegettem állásokat, de azokat, képzeld, nem magyarul hirdetik, hanem az adott ország, anyanyelvén.
a munkaügyis ki is jelentette, hogy csak akkor menjek vagy jelentkezzek, ha pontosan megértettem mit is írtak az álláshírdetésben, és a nyelvet min középszinten beszélem.
és ált nincs az hogy a munkáltató állja a szállást, hanem önerőből kiutazol, és intézel magadnak szállást ha összejön a munka.
mintha itthon keresnél állást egy másik városban, így néz ki a helyzet.
Kevés az ismereted, itthon is van ilyen, hogy szállást segítenek, vagy magyar nyelvű hirdetések vannak külföldre és nem kamu. Ráadásul nem csak jó munkák hanem alap fizikai munka is nyelvtudás nélkül.
Inkább utánanézek magam.
Nyelvtudás nélkül nem megyünk külföldre! Ezt lenne jó végre megérteni.
Az olyan közvetítőket, akik 'alap' munkára toboroznak nyelvet nem beszélőket, no azokat kell a lehető legjobban elkerülni.
Sajnos nincs olyan cégjegyzék vagy feketelista, amelyiken az összes átverős cég rajta lenne.
Előző vagyok: Én úgy döntöttem, hogy lépek - Londonban élek. Viszont egyedül jöttem, mindent magamnak intéztem.
Ha beszéled a nyelvet, nem kell semmilyen közvetítő cég. Ha nem, akkor nagy valószínűséggel kint fogsz éhenhalni, miután átvágtak. Londonban is rengeteg az olyan magyar, akik közvetítő cégen keresztül jöttek 'biztos' munkára és szállásra. Amikor kiértek, átpasszolták őket egy másik cégnek és elkezdődött a lehúzás - szállásért egy vagyont fizetni, 'adminisztrációért' egy vagyont fizetni és várni, mikor szólnak a cégből, hogy van munka. Pár hétig, ameddig tudták, fizették a szállást és várták, mikor lesz munka. Munka, ha lett, nem fizették ki, mert a pénzt a cég kapta meg, amelyik mindenféle 'közvetítői díj' címszó alatt lefogta a pénzt. Sok esetben viszont munka egyáltalán nem lett, így amikor már nem tudták fizetni a szállást, kitették őket. Aki tudott, ismerőstől kért segítséget. Akinek viszont senkije nincs külföldön és pénze sem maradt a hazautazásra, az konkrétan az utcán van. El sem hinnéd mennyi szerencsétlen kelet-európaiból lett nyugaton hajléktalan!
Külföldre mindenképpen nyelvtudással, elegendő kezdőtőkével és vésztartalékkal kell menni! De ezt sokan nem akarják elhinni és továbbra is megbíznak a mindenféle cégben, hiába járt már pórul többezer ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!