Hogy tudják az emberek megtalálni azt a munkát, amivel egész életükben imádnak foglalkozni és meg is fizetik jól? Vagy álomvilágban élek?
Figyelt kérdés
27 vagyok, elvégeztem szakokat a szakmámhoz kapcsolódóan, az elvégezhető legmagasabb fokozatot is megcsináltam. Imádok azzal foglalkozni, amit csinálok, de nem megyek be minden nap örömmel (néha pl. nem száll meg a múzsa, ha írni kell), és nem nagyon fizetik meg (eléldegélek belőle, de semmit sem tudok megspórolni az albi+rezsi+kaja+szórakozás után).
Ez így normális dolog? Mi értelme van ennek? A munkahelyeden vagy a nap nagy részében, amikor nem alszol, akkor annak nem kéne tökéletesnek lennie?
2014. aug. 13. 08:56
11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:) Nem tanácsokat szeretnék, hogy mivel foglalkozzam, és fejvadászcégek szoktak hívni maguktól (önéletrajzom fenn van a profession-ön), hanem csak tapasztalatokat kértem.:)
2014. aug. 13. 11:55
12/12 anonim válasza:
Szerintem eleve ahhoz, hogy valaki rájöjjön, hogy mivel foglalkozik szerencse kell, na meg eprsze ingerekben gazdag környezet. Én alsóbb középosztálybeli vagyok (ha még egyáltalán létezik ilyen felosztás) és az én ismerőseim azért dolgoznak, hogy éljenek, nem a munka öröméért. Sok olyan állás van, ahova nem is kell igazán elköteleződni, pl. különböző aktatologatós dolgok. Na, de ha sikerül egy szeretett munkát kitanulni, akkor nem Mo-n kell próbálkozni, mert itt a politikusokon kívül, a fő fő üzletvezetőkön kívűl kb. senkit nem fizetnek meg normalisan. Na persze, ha valakinek a politikai pálya az állma, akkor hajrá. :) Én továbbra is azt gondolom, hogy szerencse kell hozzá. Ez a "dolgozz meg érte" mentalitás tapasztalataim szerint inkább Nyugaton jövedelmező. Itthon nem értékelik a kemény munkát, a kapcsolat jóval többet számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!