Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek normális ez még...

Szerintetek normális ez még az első 1-2 hónapban? Vagy már megutált a főnököm?

Figyelt kérdés

Nem rég kerültem új helyre, ha a kisebb munkákat nem számítjuk akkor az első komolyabb helyemre. Már egyre bátrabb vagyok, többet beszélgetek a kollégáimmal de a feletteseimmel még olyan kis nyuszi vagyok pedig próbálnak kedvesek lenni :D

Szóval bejött az egyik nagydarab vezetőnk a héten az irodába és megkérdezte hogy kimennék a neki kajáért vagy egyáltalán ki szoktam-e járni. Én meg olyan zavarban voltam hogy rávágtam hogy nem. Kedves volt utána is velem, de nagyon elszúrtam? Szembe kedves ez az ember, de nem tudom milyen lehet a hátam mögött, meg hát még próbaidőn vagyok szóval értitek :S

A másik problémám a kollégáim. Igyekszek velük jóba lenni, de úgy érzem hogy nem illeszkedtem be még elég jól. Elég zárkózott vagyok, de ezt igyekszem beszélgetéssel leplezni :D Mégis ők olyan jó barátok. Szerintetek van rá esély hogy engem is bevesznek majd közéjük?

Még csak pár hete vagyok ott, hogyan lehetnék 'jó fej' a főnökeim meg a kollégáim szemében?

A munkámmal nincs gond, dolgozok meg tanulok tőlük mint a güzü :D

2014. aug. 3. 08:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Gondolom, nem mint futarnak vagy cselednek vagy alkalmazva. Szoval, jol tetted, hogy a "nagy" fonoknek nem mentel ki kajaert. Titkarnoje nincs? Akkor keressen egy masik csicskast. Sot, ez lehetet egy kis proba is. Munkadat elvegzed, tobbet nem kell csinalnod.

Amugy, sok helyen kollegak nagyon kedvesek, aztan a kesek repulnek a hatakba. Ne kerulj veluk tul jo kapcsolatba, csak minden napos beszelgetesbe keveredj bele, nem tobbe.

2014. aug. 3. 09:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Ne csinálj ezekből olyan nagy problémát. Szerintem a főnököd már el is felejtette az egészet. Egyszerűen csak nem volt ideje/kedve kimenni kajáért sztem. De a kollegialitásba belefér, hogy hozunk egymásnak kaját, én ezt nem nevezném csicskáztatásnak. Ha pl. én kimegyek kajáért napközben, szólok a többieknek, kell-e nekik valami. És amíg nem volt automata kávéfőzőnk, a fél irodának én főztem a kávét. Pedig nem vok titkárnő.

A másik kérdésedre: ha normális a csapat, akkor be tudsz illeszkedni, elfogadnak az introvertáltságoddal együtt. Ha látják, hogy igyekszel, és főleg jól dolgozol, nem lesz gond. Legyél benne a közös dolgokban, például, ha névnapot tartanak. És én a helyedben nem mondanék nemet az ilyen apróbb kérésekre. Nem kell túllihegni, de ha a többiek is megteszik egymásnak, akkor tőled is elvárják. Az más kérdés, ha csak téged akarnak ugráltatni, azt ne engedd.

2014. aug. 3. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!