Kenyérgyár? Nem inkább pékség? Vagy városban használják mindkettőt? :D
Szerintem a cukrász olyan szakma, mint a legtöbb: ha bejön, nagyon jól tudsz vele élni, de ha nem, akkor átlagos. Anyumnak volt egy barátnője, aki cukrásznak tanult, kiment Ausztriába, és nagyon jól keres.
Hát ha saját cukrászdát akarsz, és képes vagy vevőket csábítani magadhoz, akkor érdemes. De azt tudd, hogy egyrészt a cukrászdába járó emberek száma mindig függ a gazdasági helyzettől, hogy mennyi pénzük van az embereknek, mennyire kell spórolniuk vagy sem...,
másrészt nagyon sokan tudnak és szeretnek maguk sütni és hobbiként csinálják, kb divat is, így ők és családjuk már kiesik a gyakran cukrászdába járók köréből...
második: 27 éves vagyok már van egy diplomám .
Azért lennék az mert tetszik és csinálnék egy egyedül cukit később
3 cukrászismerősöm, mindnek volt külön cukrászdája, kettőnek jó helyen Budapesten, egyiknek Székesfehérváron:
Nem ment jól nekik az üzlet, alig éltek meg. A minőségi (nem műanyag) sütiket készítették elvből, de ez drágább a silánynál, nem adták alább, de ennek az ára is több az alapanyagok miatt, melyek minőségiek. Például sosem használtak növényi zsiradékos habot, csakis tejszínhabot, és sorolhatnám a példákat...
Végül bezártak és most külföldön dolgoznak, tapasztalatot szereznek és ott fognak közösen nyitni saját cukrászdát! Egyébként ők is diplomásak, de jobban szeretnek sütni, mint a diplomájuknak élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!