Miért nem írják ki a hirdető cégek a nevüket az álláskereső portálokon?
Pályakezdő vagyok, azt vettem észre, hogy a hirdetések 90%-ánál hiányzik a cégnév. Jó, a területet megnevezték, de azért szeretné tudni az ember, hova jelentkezik, nem? 2 olyan interjúra is hívtak, ahova nem is jelentkeztem volna, ha tudom, melyik cég hirdette..
Nem beszélve arról, hogy a nyilvántartásban is szívesen utánanéznék.
Szerintem ezzel már meg is válaszoltad a kérdésed:
"olyan interjúra is hívtak, ahova nem is jelentkeztem volna, ha tudom, melyik cég hirdette"
Ha munkaközvetítő hirdeti meg az állást, akkor értelemszerű, hogy nem fogják kiírni, hiszen te őket megkerülve is felvehetnéd közvetlenül a céggel a kapcsolatot. Így viszont pénztől esnének el, úgyhogy marad így a dolog.
Vagy amit az első válaszoló kiemelt.
Jogos a kérdés! Ezt én is gyakran hiányolom.
Már csak azért is, mert pl. a Zepter-féle cégeket szeretném nagy ívben elkerülni, mégis napi szinten beléjük botlok, mert mindig más és más munkakörrel és elérhetőséggel hirdetik a zsákbamacskájukat.
Azért is hasznos, ha kint van a név, mert utána tud az ember nézni a neten, hogy mennyire valós a cég, amelyik hirdet. Bizony volt köztük olyan, amelyik átverős volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!