Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem írják ki a hirdető...

Miért nem írják ki a hirdető cégek a nevüket az álláskereső portálokon?

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok, azt vettem észre, hogy a hirdetések 90%-ánál hiányzik a cégnév. Jó, a területet megnevezték, de azért szeretné tudni az ember, hova jelentkezik, nem? 2 olyan interjúra is hívtak, ahova nem is jelentkeztem volna, ha tudom, melyik cég hirdette..

Nem beszélve arról, hogy a nyilvántartásban is szívesen utánanéznék.

2014. júl. 7. 19:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel már meg is válaszoltad a kérdésed:

"olyan interjúra is hívtak, ahova nem is jelentkeztem volna, ha tudom, melyik cég hirdette"

2014. júl. 7. 20:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Mert nem a munkáltató hirdet, hanem állásközvetítő cégen keresztül és akkor melyik cég nevét írják ki ??
2014. júl. 7. 20:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha munkaközvetítő hirdeti meg az állást, akkor értelemszerű, hogy nem fogják kiírni, hiszen te őket megkerülve is felvehetnéd közvetlenül a céggel a kapcsolatot. Így viszont pénztől esnének el, úgyhogy marad így a dolog.

Vagy amit az első válaszoló kiemelt.

2014. júl. 7. 20:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Jogos a kérdés! Ezt én is gyakran hiányolom.

Már csak azért is, mert pl. a Zepter-féle cégeket szeretném nagy ívben elkerülni, mégis napi szinten beléjük botlok, mert mindig más és más munkakörrel és elérhetőséggel hirdetik a zsákbamacskájukat.

Azért is hasznos, ha kint van a név, mert utána tud az ember nézni a neten, hogy mennyire valós a cég, amelyik hirdet. Bizony volt köztük olyan, amelyik átverős volt!

2014. júl. 7. 20:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Nyilván nem a közvetítő oldalakra gondoltam, közvetlenül hirdetnek név nélkül (egyébként az állásportáloknál a cégek zöme fel van tüntetve..).
2014. júl. 7. 21:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2014. júl. 7. 21:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezt én is nagyon szeretném tudni. Elvárnák, hogy küldjem el az önéletrajzomat, az irataim másolatát, esetleg még megoszthatnám velük a lakáskulcsomat és a bankkártyám PIN-kódját is, de KI is ez?! Nem értem, hogyan lehet ez törvényes. De akkora a munkanélküliség, hogy bőven van miből válogatniuk, ha akad egy-két ember, aki nem jelentkezik, mert nem tudja, hogy kihez, akkor is marad ezer másik, aki viszont vakon elküldi a jelentkezését. A féreg cég meg röhög a markába.
2014. júl. 7. 22:30
 8/8 Mileslucis válasza:
Van még egy fontos indok. Sokszor egy cég egy nem megfelelő kolléga helyét szeretné betölteni egy másikkal, az viszont elég kellemetlen, ha az illető észreveszi, hogy a saját cégénél az ő állását hirdetik. Nem kell magyarázni, hogy mennyire venné komolyan onnantól kezdve a munkáját és/vagy okozna valami kárt.
2014. júl. 9. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!