Okj-s gyógyszertáraszisztens keresete?
Azzal nem sok esélyed lesz elhelyezkedni. Mostmár alap az expediáló mert azon van a hangsúly, aki tud expediálni az be tud menni a laborba is magizni, de ha nem tudsz expediálni csak magizni az kevés. Nem is akarod elkezdeni az expediálót? Amúgy nagyon patika függő a dolog ugyanis mindegyik szinte magán kézben van annyit ad amennyit akar.
Ahol én lakom egy patika van ami a kórházhoz tartozik tehát közalkalmazottak és ott dolgozik is erősöm aki csak sima asszisztens nagyon keveset kap... 60-70et kb.
azt is el
lehet végezni tanfolyamon?
nem
nem jártam gyakorlatra
most kezdődne szept13 án
gyógyszertári aszisztens képzés
távoktatásban a Kapos 2007 felnőttképző nél.Innen lehet menni tovább a gyógyszertári szakaszisztens képzésre,de ehez kell gyógyszertári aszisztens képzés .ebben van 500 óra elmélet 700 ora gyakorlat.ami vmelyk gyógyszertárban lenne.ezt igazolni kell..pesten lenne konzultácio 5 ször azon meg kell jelenni.
Expediálni = gyógyszert kiadni.
A gyógyszertári asszisztens képesítéssel csak hátul kutyulod a magisztrális szereket, kiszerelsz, vezeted a kiszerelési naplót, kipakolod a gyógyszerszállítmányt és a polcokra teszed, adminisztrációt intézel, stb.
A gyógyszerkiadó szakasszisztens egy ráképzés erre, ő csinálhat mindent, amit az asszisztens, de emellé expediál is, azaz ő adja ki a gyógyszert a betegnek és ő szolgáltat információt neki.
Ebből is látszik, hogy utóbbiakat veszik fel inkább, mert hasznosabbak.
Sajnos átalakult az OKJ rendszer és nagyon rosszul, azt hiszem már kapásból nem mehetsz át asszisztensi elvégzése után a szakasszisztensire, kell valamennyi idő PLUSZ gyakorlat... én is meg leszek lőve, mivel rengeteg idő, mire majd a szakasszisztensit is megcsinálom, addig meg gőzöm sincs, hogy találok csak asszisztensként melót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!