Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyen nem dohányzás?...

Munkahelyen nem dohányzás? 9-10 órán keresztül? Szerintem lehetetlen, szerintetek?

Figyelt kérdés
Az ügyvezető igazgatónk nem engedi egyáltalán, hogy munkaidőbe dohányozzanak a dolgozók. Még ebéd szünetben sem lehet! Pedig ő is volt erős dohányos. Olyan szinten ragaszkodik hozzá, hogy vörös lesz a feje, ha beszél róla. Hogy lehetne rávezetni, hogy változtasson? A dolgozók össze vissza bujkálva dohányoznak,közben azon paráznak, nehogy összefussanak vele, de akkor is inkább kockáztatnak.

2014. máj. 17. 19:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Simán ki lehet bírni. Én is dohányoztam, de a munkahelyen sose.

Szerintem próbáld meg kibírni, és így magadnak, az egészségednek is jót teszel. Ha nagyon akarsz, majd dohányzol munka előtt és után.

2014. máj. 17. 20:26
 12/21 anonim ***** válasza:
86%
Remek motiváció lenne leszokni.
2014. máj. 17. 20:30
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
9 Én mondtam fel,de nem csak a cigi miatt,hanem mert olyan munkakörülmények között dolgoztunk,hogy munkakezdés után kb két perccel eldurrant az agyunk.Teljesítménybérben voltam és minden úgy van alakítva,hogy ne tudj haladni a melóval.Szóval az egészségem fontosabb,nem is dohányzom mióta eljöttem onnan:)
2014. máj. 17. 20:34
 14/21 A kérdező kommentje:
Az a rossz, hogy előtte lehetett, mert ha úgy kezdesz egy munkahelyen, hogy nem lehet, szerintem az más. De ezt persze meg lehet cáfolni, de én biztos máshogy viselném, mert akkor úgy adott a dolog. Meg ha ki is bírnám, vannak itt olyanok, akik 30 éve dohányoznak, megvesznek, ha nem gyújthatnak rá, gyakrabban jár némelyik, mint amikor lehetett, mert idegesen is szívják, sietnek, le ne bukjanak, szörnyű szerintem... Miért nem lehet engedni a napi 3-at? Eddig sem járhattak óránként. De most még rosszabb.
2014. máj. 17. 20:35
 15/21 A kérdező kommentje:

"Remek motiváció lenne leszokni"

Aki nem akar leszokni, annak nem. Tudja mindenki, hogy káros, stb., az nem azt jelenti, hogy mindenki azon rágódik, hogy le kéne szokni, és ez teljesen a magánügyük.

A főnök is ezzel jön, hogy le kell szokni, meg hogy ő is le tudott. De ő le akart, van aki meg nem.

2014. máj. 17. 20:40
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én sem dohányzom bent, csak megszokás kérdése. Cserébe betegállomány esetén azonnal kirúgnak, szerintem ez rosszabb, mint a bagó tiltása, mégis egy szó nélkül dolgozunk tovább. Ez van. Akitől a pénzt kapod, az az isten, mindent el kell viselni, ha dolgozni akarsz, mert százan állnak a helyedre már másnap. Én is utálom.
2014. máj. 17. 20:51
 17/21 A kérdező kommentje:
Hát ja... Ki is használják rendesen sajnos. És volt már ilyen nálatok, hogy kirúgtak valakit betegállomány miatt, vagy eddig "még" csak fenyegetőztek?
2014. máj. 17. 20:58
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

Én nem dohányzom, és bevallom, gyűlölöm is a dohányt, főleg, ha a környezetemben füstölnek, mert az akaratomon kívül az én egészségemet is rontják vele. Úgy tapasztaltam, hogy a dohányosok önző módon mindig is sz@rtak bele, hogy mások elviselik-e a környezetükben őket...

Ezért bocsássátok meg elfogultságomat, de magam részéről én örülök annak, hogy fedett helyekről kitiltották a dohányzást, annak is örülök, hogy drágul az ára. Ezek abba az irányba mutatnak, hogy egyre kevesebb ember legyen, aki szívja azt a sz@rt.

Az, hogy ezek szerint újabban a munkahelyekről is ki akarják szorítani a dohányzást, szintén pozitív szerintem, mert ez is abba az irányba mutat, hogy ne legyen érdemes rászokni, legalábbis egy indok legyen a leszokás mellett. Egyébként is, mi annak az értelme, hogy keresitek a pénzt, és egy csomót dohányra költötök belőle + az egészségeteket is cseszitek szét, hogy később még dolgozni se tudjatok?

Na ennyit az én szemszögemről, most kicsit azért megvédeném a dohányosokat is :D

Mert a főnöknek az az érve, hogy ha ő leszokott, ti is le tudok szólni, eléggé méltánytalan, sőt, nem egészen európai. Ugyanis ti ugyanolyan emberek vagytok, mint a főnök, nektek teljesen szabadságotokban áll a leszokás vagy nem leszokás kérdésében eldönteni, hogy mit akartok. A főnöknek semmi köze hozzá, engem totál felháborítana a dolog! Az, hogy ő a főnököm, nem jogosítja fel arra, hogy a magánügyeimbe beleszóljon! Van még mit fejlődnünk ezen a téren, ezen a mentalitáson! Tehát, ha valaki dohányozni akar, akkor igenis, meg kell adni erre neki a lehetőséget. Azt én sem pártolom, hogy óránként menjen ki öt percre füstölni, de valahogy közös megegyezéssel lehetne valami kompromisszumost megoldást találni! A jó főnök törődik is az embereivel, nem csak parancsol nekik, mint valami kiskirály! Szégyen!

2014. máj. 17. 23:45
 19/21 anonim ***** válasza:
78%
elvileg/talán érdemes lenne utánanézni jogi lehetőségeknek, gyakorlatilag viszont a legtöbb ember a munkáltatója rabszolgája.
2014. máj. 18. 08:49
 20/21 anonim ***** válasza:

Ezen jót mosolyogtam: "Olyan szinten ragaszkodik hozzá, hogy vörös lesz a feje, ha beszél róla.":)

Én mondom pont ezt,aki tizenix éve cigizik,aki mindig azt mondja "nem akarok leszokni",hogy legbelül igenis minden dohányos tudja,hogy hülyeséget csinál és jobb lenne ha nem tenné. Ezt aláírod? Javaslatom hát,hogy próbálj meg ennek inkább örülni és a többieket is erre buzdítani,hogy meglássák ennek az egésznek a pozitív hozamát.Csak a felfogásotokon kell változtatni.Sok sikert kívánok ehhez!

2014. jún. 20. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!