Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Foghúzás után mehetek táppénzre?

Foghúzás után mehetek táppénzre?

Figyelt kérdés

sajnos utcai munkát végzek kötelezően (közmunka program) szégyellem de ezvan nemtudok mit tenni..

ma ki kell húzni 1vagy 2fogam..mivel szemetet szedek , kukában túrok stb nem szeretnék fertőzést kapni úgy hogy megtörlöm az arcom piszkos kézzel stb

ilyenkor kiírhatnak táppénzre? körzeti fogorvos ír ki vagy háziorvos? fogdoki előtt vagy után menjek a háziorvoshoz ha neki kell kiírni?

2014. ápr. 24. 10:55
 1/8 A kérdező kommentje:
a másik hogy már a fogfájástól is ájuldoztam, tegnap összeestem munkaközben az utcán, frissen húzott fog helyével nem hinném hogy jobban lennék szóval indokolt lenne a táppénz..
2014. ápr. 24. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Nálam szóba sem jött, hogy foghúzás után mehetnék táppénzre. Azt mondta, pár órán belül ne hajoljak, ne cipeljek. És semmi probléma nem is jött elő, bár még most sem gyógyult be tökéletesen.

Ha meggyötört volna, beletörik a gyökere és vésni kell, ha kiszakít egy állkapocs darabot, talán szóba jön a táppénz.De nem hiszem, hogy sima foghúzásnál kiírnak.Táppénzes állományba a háziorvos tud felvenni.

2014. ápr. 24. 11:06
 3/8 anonim ***** válasza:
23%

Udvozlom!

Tp-re a haziorvos jogosult felvenni, de egy foghuzas miatt nem !

Ha nagyon jo viszonyt apol a korzeti orvosavval talan egy mondvacsinalt uggyel kiirhatja. De mivel kozmunkas igy nagyobb az ellenorzes veszelye es nem gondolom, hogy a prakszisat kockaztattna orvos egy hamis beteg koddal.

Ha komplikacio mente a huzas par ora mulva nem tapasztalhat nagy fajdalmat, kicsi gyerekek mennek iskolaba huzas utan.

2014. ápr. 24. 11:17
 4/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

viszont mai napot valahogy leigazolja ?

mert a munkahelyre nem mentem be mivel 12.30volt időpontom, 10kor kezdtem volna, mondták ha nem maradok ne menjek ma be de igazoljam és csak táppénzes papírt fogadnak el igazolást nem..

2014. ápr. 24. 11:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A házidoki simán kiír a mai napra, csak kérj egy papírt a fogászaton.
2014. ápr. 24. 11:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mégis mi köze van, hogy a kérdező mit dolgozik? Nehogy már a 21. században ilyen gondolkodás legyen a jogász kap táppénzt a takarító nem. Ilyen bunkó emberektől tudok falnak menni. Plusz a kisgyerekes duma is elég gyenge azért egy tejfog húzása egészen más téma.

Én gimisekkel foglalkozom nálunk sok hiányzás van fogászat miatt.

Egyik kolleganőmnek a bölcseség fogát húzták, két napig otthon volt, mert folyamatosan hányingere volt és fájt is neki. Szóval szerintem ha nem vagy jól egy napra simán kiír a doki. Jobbulást :)

2014. ápr. 24. 12:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én frissen vagyok foghúzós élménnyel, tényleg nem semmi, nekem egyetemre kellett bemennem, mert nem igazoltak le semmit, hát mit ne mondjak, nem volt egy élmény, pláne szivárgó véres fejjel zh-t írni.

Kérdező, ha esetleg nem tudsz táppénzre menni, boltban tudsz venni maszkot, olyat, amit a dokik hordanak, vedd fel nyugodtan. Egyébként nem tud az olyan gyorsan elfertőződni, de a fizikai munnka/hajolgatás a gyógyulási időt meghosszabbítja :(

2014. ápr. 24. 18:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha viszel a fogászatról igazolást a körzeti orvoshoz akkor kérésre kiír egy rövid időre, tapasztalatom nincs mert gyesen voltam amikor kihúzták a fogamat de 4 napig olyan voltam mint egy féloldalas kishörcsög, nyelni, beszélni is alig tudtam, irodában dolgozom és ott sem vették volna éppen hasznomat, jobbulást a kérdezőnek.
2014. ápr. 25. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!