Egy orvos vagy egy matematikus munkája felnézendőbb?
Elsőnél a pont. Én még egy utcaseprő munkáját is többre becsülöm egy olyan orvosénál aki sz*rik bele a munkájába és semmi nem szent neki csak a boríték a zsebében.
Nekem a bátyám orvosit végzett és én is eü-s vagyok, de komolyan mondom, egyik másik orvosról nem tudom elképzelni hogyan tudta elvégezni az iskolát, mikor la
lemaradt a vége:
Szóval mikor lassan az orvosi feladatok is a nővéri feladatok lesznek (és itt nem alap dolgokra gondolok, hanem néha egy diagnózis felállítására is...)
A felnézés szót ilyen értelemben még nem hallottam :)
Ha abból indulunk ki, hogy mindkettő becsületesen dolgozik, akkor az orvos az, aki többet segít az embertársain, minzt sokkal nagyobb kockázatvállalás mellett. A matematikus ha elront valamit, mi történik? Nem jön ki az egyenlet? És ha nem ronta el, akkor mi történik, kinek az élete változik meg a legcsekélyebb mértékben is?
Ilyen kifejezést sem hallottam még, hogy "felnézendő".
Te valami önkéntes nyelvújító vagy?
Egyébként meg eszembe nem jutna a körtét az almával összehasonlítani - mindkettőre szükség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!