Ennyire jól meglehet élni egy vállalkozásból?
Mennyi pénzt tehet zsebre havi szinten egy olyan 4 fős család ahol mind a négy családtagnak saját autója van + 1 teherautó? (BMW, BMW, Audi, Volkswagen) Jó esetben 4-5 évig használnak egy autót, de ha megunják akkor vesznek helyette másikat. A családtagok: apa (saját vállalkozás), anya (titkárnő féleség), 21 éves lány (egyetemista), 18 éves lány (gimnázium).
Tényleg ennyire jól meglehet élni egy saját vállalkozásból?
Nem azért mert irigylem tőlük a pénzt, meg semmi ilyen, tényleg. Csak az ilyen szülők szerintetek nem tolnak ki a saját gyermekükkel? Ha ennyire elvannak kényeztetve mi fogja őket motiválni? Miért hinnék azt hogy nekik tanulni kéne hogy legyen miből majd eltartani a családot? Hiszen ha a lábukat lógatják egész nap is dugig vannak lóvéval.. de abba nem gondolnak bele hogy mi lesz 20-30 év múlva? Akkor valószínű nem a szülők fogják már őket eltartani hanem egyedül kellene boldogulniuk.. Az idősebb, egyetemista lány például már ott jár hogy befejezi az egyetemet mert nem bírja, éppen hogy megvan a tantárgyakból a 2es átlag. És hogy elmegy dolgozni a Tescoba... és ezt hagyná a szülő? Hát én elvagyok képedve.
Üdv. 26/L
Ahelyett hogy 30évvel előre gondolkodsz ilyen jelenlegi élet körülmények közt, inkább élni kéne és nem azon gondolkodni mi lesz később.
Feltételezem a szülőknek azért van jó kocsi, ráadásul még több is mert már telik rá, és van felesleges lóvéjuk amit ebbe fektetnek. Gondolom nem 10 évre nyitották a cégüket, ami ha jól megy mindig nyereséges lesz.
Ahol Apám dolgozik, a főnökének a város legjobb részén fekszik a 3 szintes háza, telepakolva a portáját és az udvar előtti részét padlófűtéssel, az ember ha elmegy a ház mellett csak les hogy a szakadó hóesésben a teremgarázs előtti rész száraz.
A kisfiúnak már saját motorja, akkor még quad-ja is van
Nyilván való hogy nem fogják magukat törni hogy a gyerek máshol dolgozzon, inkább arra gondolnék hogy a családban marad és később olyat választ maga mellé aki szintén ilyesmi rétegből van.
Szóval végtére igen jól lehet, mert aki nagy pénzeket akar zsebre tenni oda nem elég ha csak Magyarországon üzletel, külföldről kell megrendelőket szerezni és azok meg jobban megfizetik a munkát.
Beházasodik egy gazdag családba, ahol apuci kicsi fia megörökölte a családi vállalkozást. szül 1-2 gyereket, azt csá! Megvan az élete.
Kit érdekel mit csinál, meg mi lesz vele?
"Tényleg ennyire jól meglehet élni egy saját vállalkozásból? "
Ha fut a szekér akkor jobban is, de ha nem fut, akkor egy pénznyelő az egész és az utcán kötsz ki.
26 évesen ezen rágódsz? áruld el mi lett belőled?
25/F
Attól függ, miféle vállalkozás.
Ha van egy kis virágüzlete, abból nem vesz 4 kocsit!
Egyébként szerintem nem olyan nagyon elkényeztetett vki azért, mert kocsija van! Mondjuk nekem nincs, de volt egy kollégám, azt hittük, h milyen gazdag, mert BMW-je volt. Aztán valahogy kiderült, hogy használtan vette, és hitelből tehát havi 20-at fizet érte.
Ha a családban 4 autó van, el tudom képzelni, hogy a vállalkozáshoz köthetők, esetleg a cég nevén is vannak, és akkor van vmi olyan jogszabály, hogy 3 vagy 5 év alatt le lehet írni költségként, ha lízingelik.
Adóból vagy nem tudom hogy. Azaz 5 év alatt visszajön az ára, ezért lehet 5 évente új kocsijuk.
És nem is biztos, hogy a vállalkozás hozta nekik a pénzt.
lehet örököltek nagyszülőtől, távoli rokontól.
vagy nyertek a lottón. sose derül ki. ha én nyernék, én se kürtölném világgá.
nagyon jó környéken élek, de magam is dolgozom, de rengeteg vállalkozó és "vállalkozó" ismerősöm van.Ez amit te leírtál még semmi, egy középosztálynak mondanám, bár itt kis hazánkban még ez is feltűnő, mert sokan nélkülöznek.De ha itt felénk lennél, nem tudom akkor hogy irigykednél.
itt nem 4-5 évente cserélik a kocsikat, hanem évente, fél évente, némelyik családnak saját yacht-ja van valamelyik kikötőben, és van hogy csak egy hosszú hétvégén kiugranak horvátba vagy olaszba, hogy egy kicsit vásároljanak, vagy lazuljanak.
de van ettől meredekebb dolog is amit csinálnak, de az már nem tartozik ide.ha leírnám, itt a sok ember zsebében a bicska kinyílna.
de hogy kicsit húzzam az agyad, mert látom nagyon rá vagy állva erre a témára.
a szomszédban van egy testvérpár, ők mikor érettségiztek a fiú egy vadonatúj 730 D BMW-t kapott, a lány meg imád száguldozni, és egy kawasaki ninja-t, és egy karib-tengeri utazást, amire a barátnőivel ment el.
még a képeket is áthozták mikor hazajöttek, hogy elújságolják milyen volt.
na és?
attól még megy tovább az élet, mert ők jól élnek, másnak dolgozni kell.
Főnökömnek könyvelői cége van 30 alkalmazottal, 6000 embernek könyvelnek évi bevételük 150 millió.
Ebből telik neki 2 audira + 3 lakásra.
Eléggé szegényes élete lehet szegény kérdezőnek, hogy 26 évesen ennyire mások életében vájkál...
Amúgy nézzük sorba...Simán lehet olyan vállalkozása, vagy lehet olyan pozícióban az illető, hogy megteheti ezt, vállalkozás és vállalkozás között is hatalmas különbségek vannak.
"jó esetben 4-5 évig használnak egy autót"...És? Nekem 20-on éves ismerőseim is, akik dolgoznak már 2-3ik autójukat, motorjukat nyúzzák, adják veszik, ahogy jön a pénz, és kőkemény munkából teremtik elő a pénzt.
"de abba nem gondolnak bele hogy mi lesz 20-30 év múlva?"....Ugyan már, ki gondol bele mi lesz 20-30 év múlva, mikor manapság kb saját lábon megállni is nehéz, az élet kezdeténél azért elég sokat számít ha már lakással, kocsival indulsz, és nem évekig kell ezekért gürcölnöd.
"ott jár hogy befejezi az egyetemet mert nem bírja"...és, ez a te dolgod? Rengetegen vannak így, nem feltétlenül kell ehhez pénzesnek lenni.
Meg alapból, most akkor mi a gondod? Először az a bajod, hogy a szülei tartják el, aztán meg az hogy Tescoba dolgozna...ha melózni menne csak eltartaná magát...
"Nem azért mert irigylem tőlük a pénzt, meg semmi ilyen, tényleg."...Nem a fenét nem... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!