A jogászok miért olyan nagyképűek és beképzeltek, miért hiszik okosabbnak magukat mindenki másnál?
Nagyon kezd elegem lenni, hogy bárhol összeakadok egy jogásszal, legyen az politikus, ügyvéd, céges ember, állandóan lekezelik a többi embert, és nagyarcúak.
Mérnök vagyok, jól keresek, több nyelvet beszélek, ezek a kis törvényseggelők pedig mindig úgy csinálnak, mintha mindenkinél többet tudnának, ráadásul gyakran hazudósak kétszínűek, a hátad mögött mást mondanak, mint szembe, és aszociálisak is. Kivételek persze vannak, de sajnos tapasztalataim szerint a nagy többségre nem ez a jellemző.
Miért van ez náluk?
Rengeteg jogász van, ezért a folyamatos verseny miatt sokat stresszelnek, ráadásul egyfolytában rámenősnek, határozottnak kell lenni, csak sokan átesnek a ló túloldalára.
De amúgy ha körülnézel, akkor sajnos mindenhol előfordulnak ilyenek.
#3: Hallod-éé XD olyan pontosan körülírtad, hogy szerintem ennél jobbannem is lehetne! Igen, erről lehet náluk szó.
Plusz szerintem még arról is, hogy a legtöbbjük túliskolázott "shegfhej" akik gimiben nem bírtak normálisan szocializálódni, mert állandóan tanultak, tekertek, hogy "bekerüljenek a jogra" - aztán hoppá, be kellett valahogy pótolni, így lett belőlük lelkinyomi pénzzelvillogó cezaromán. Tisztelet a kivételeknek, akikből azért vannak. De a többség akkor is baxomarc.
Lehet itt szidni a 3-ast és a kérdezőt, de van némi igazság abban, amit írnak. A jogászok ember által alkotott törvényeket tanulnak, az azok közötti összefüggéseket kell megérteniük, szemben mondjuk egy orvosival vagy egy műszaki szakkal, mivel a fizika törvényeit, a biológiát, a sejtszintű folyamatokat, reakciókat nem ember alkotta, csak észrevette, felfedezte.
Én egyébként sok jogász nagyképűségében irigységet is látok. Irigy az orvosra, irigy a mérnökre, mert nekik "univerzális" a diplomájuk, míg egy jogász nem nagyon tud mozogni országok között. Max ha nemzetközi jogot tanul, de akkor sem lehet pl Németországban vagy Angliában, hovatovább az USA-ban ügyvéd, ügyész vagy bíró. Ezzel szemben egy orvos diplomáját Európában elfogadják csont nélkül (Brexit ide vagy oda, orvosokat Anglia eztán is fog fogadni, főleg ha jól beszélik az angolt), az USA-ban való praktizáláshoz meg csak le kell tenni a USMLE-t meg a TOEFL-t és csókolom. Mehetnek oda is.
Azok a mondvacsinált törvények arra az emberi ismeretre épül amit a valóságnak hívtok. Egy jogász nem csak a képlékeny mezőn kell magabiztosan mozogjon, hanem a realitás talaján is.
Ha nem tenné ezt a sok jogász, a civilizációnk nem létezne.
Ez az ismeret ugyanolyan fontos, mint a mérnöké, orvosé, természettudományok terén elhelyezkedetekké és a többieké.
Annyit nem kell teperni hogy jogra bekerülj. Az orvosoknak is ennyit kell, és a mérnököknek is. A szocializálódás pedig nem szakma függő..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!