Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet, nemsokára indulok...

Lehet, nemsokára indulok kamionnal külföldi útra! Mire vigyázzak?

Figyelt kérdés
Jogsi van, lehet munka is lesz és útnak indítanak. Jó lesz ez hosszú távon?

2014. márc. 13. 15:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Mindenekelőtt kell digitális sofőrkártya, és nemzetközi jogosítvány. Azonkívül tisztában kell lenned, hány órát vezethetsz naponta, mennyi pihenőidőt kell kivenned. Nem ártana GPS készülék sem. Győződj meg arról is, hogy a telefonodat tudod külföldön is használni. Akkor is szükséged lehet rá, ha kapsz céges készüléket.

És persze kismillió dolog van még, amit kollégákkal beszélgetve tudsz összegyűjteni. A kerülendő pihenőhelyek, kajáldák stb. Ha nincs hűtő a kamionban, arra is szükséged lesz.

Hogy jó lesz-e hosszú távon, az sok mindentől függ. Az én párom is kamionozik, nem leányálom se neki, se nekem itthon. De valamennyire szabad élet. Mindig azt mondja, nem bírná, amit én csinálok. (irodában dolgozom)

2014. márc. 15. 13:23
 2/2 anonim ***** válasza:
Nehéz lenne röviden mindent összefoglalni, én azt mondanám, ne szégyellj kérdezni. Ha valami nem világos, érdeklődj kollégáktól a parkolókban, inkább nevessenek ki mint hogy elfelejts, elronts valamit. Majd menet közben derül ki egy csomó dolog úgyis. Gyűjtsd az információt, én amikor kezdtem mindent leírtam egy füzetbe, akkor még nem voltunk EU - sok, volt gondom elég. Milyen lesz hosszú távon? Kényszerpálya, nem fogsz tudni kiszállni belőle. Megszokod a viszonylag szabad, cigányéletet, az aránylag jó fizetést, közben meg szenvedsz a szeretteid hiányától. Egy ilyen se veled - se nélküled élethelyzet alakul majd ki.
2014. márc. 15. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!