Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy orvosnak mennyi szabadidej...

Egy orvosnak mennyi szabadideje van?

Figyelt kérdés
Azt fontolgatom merre tanuljak tovább (jelenleg gimnazista vagyok) És fontos szempont lenne az is hogy ne kelljen csak a munkámnak élnem
2014. febr. 16. 21:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha a sebész haverom vesszük számításba akkor barátom elég kevés lesz a szabadidőd.

Nos ő sebészként dolgozik gyakorlatilag 12 órás műszakban van amikor műtétekre kerül a sor akár reggeltől estig bent van, persze vannak pihenő napok meg ügyeleti napok is tehát akkor is van munka bőven. Viszont pihenőnapokon amik hétköznap is lehetnek akkor elmehet az időd másra is akár.

De ez rengeteg mindentől függ.

Ha elmész háziorvosnak és mellette vagy valamilyen szakorvos akkor is lesz minimum 2 munkahelyed amiken teljesítened kell, plusz ügyeleti idő szóval akkor sem lesz ám sok szabadidőd.

A sebész haverom még fiatal srác, egyetemen csak a tanulásé volt a főszerep semmi másra nem volt ideje, még csajozni sem nagyon tudott.

Persze van már felesége amikor orvosnak állt akkor megismerte őt és már van egy csodás gyermekük is, amikor pihenőnapos akkor is sokszor hívják be őt segíteni, meg tanul is közben mert folyamatosan vannak képzések.

De előre szólok hogy ha eljutsz oda hogy rezidens leszel akkor kell igazán felkötnöd a gatyádat.

Haverom majdnem ott adta fel a dolgot nehezen bírta, de erősebb lett tőle, így nincs baja az ügyeleti élettel meg semmivel.

Ő boldog mert megszállott ebben tehát neki ez az egyetlen hobbija, de mellette máshoz nem igazán ért.

Én egyszerű villanyszerelő vagyok igaz 5 évvel fiatalabb vagyok nála, de volt egy közös hobbink ami során összehaverkodtunk, hosszú ez.

De a lényeg az hogy kevés ideje van, és mivel én karbantartó is vagyok így bármi gond van a házukba még ha csöpög a csap már szól hogy nézzem meg.

Pedig a szomszédom aki szintén orvos igaz már nyugdíjas de ő mellette mindent megcsinál.

2014. febr. 16. 22:21
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, pont ilyen tapasztalat jellegű válaszokat vártam. Most így utólag belegondolva kérdezhettem volna precízebben is így is hasznos válasz volt, köszönöm
2014. febr. 17. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!