Ez az élet? Vagy van, aki avval keres pénzt, amit szeret csinálni?
Két éve dolgozom főállásban, és bár eddig is voltak hullámok az életemben most kezd igazán elegem lenni..
Tudom milyen nehéz munkát kapni, és van az a helyzet, mikor az ember szinte bármit elvállal csak végre hasznosnak érezze magát. Ugyanakkor most hogy belesüppedhettem egy irodai, aktatologatós-telefonálgatós-intézkedős munkakörbe és a napjaim ráálltak erre a 1 óra utazás, 9 óra gürizés, 1 óra hazaút, hurrá, hétvége! rendszerbe, és örüljek az évi 20 nap szabadságomnak, hát eléggé elmegy az élettől a kedvem. Közben a környezetemben is mindenki így látja, hogy "ez az élet" ezt le kell tudni, utána azt csinálod, amit akarsz. De nekem az, hogy napi 11 órát kidobok a kukába és utána élhetek az igen sovány.
Ez tényleg ilyen tragikus, vagy van remény, hogy az ember talál számára szimpatikus foglalkozást, ahová örömmel megy be, és nem fásul bele 1,5-2 év után?
Keresgélek egyfolytában, azonban lehet, hogy mindenhol rányomja a bélyegét az ember hangulatára, hogy a munkáltató ilyen mértékben rendelkezik az időddel, szabadságoddal.
Aki tapasztaltabb, hogy látja ezt a dolgot?
ez van, gürizés ezerrel halálig. mi, a pórnép azért vagyunk, hogy kiszolgáljuk a gazdagokat. a mi életünk semmit nem ér, mi csak húsvér robotok vagyunk, hogy gyártsunk nekik szép autókat, okos telefonokat, amíg ők lubickolnak az életben.
én már régóta látom, hogy enenk semmi értelme, sokan vannak akik pl 15-18 évesen ezért ölik meg magukat, mert nincs szükségük a "felnőtt életre".
az a baj, hogy manapság túl sok az ember és kevés a munka. és így is félmilliárddal többen vagyunk ismét.
egyébként vannak ökofalvak, ahol nincs pénz, termsézetesen élnek az emberek, stb, erre jön a pióca állam, és kitlaálja, hogy fizessenek telekadót. pont ez a lnyege az egésznek, hogy e tudj kitörni belőle. befogtak az igéába, mint egy barmot, neked ez az életed. ezt csak masszív lázadással lehet eltörölni, de az még várat magára. ugynis a lázadáshoz is kell forrás, manapság már nincsenek megmentők forrásokkal, mindenki zombi, bedarálja a gépezet.
Igen, lehet azzal keresni pénzt, amit szeretsz csinálni. Egyetem után én is elmentem egy céghez, pontosan azt tapasztaltam, amit írsz, eldöntöttem, hogy ez az életmód nekem nem kell, és két hét után felmondtam. Azóta nyelviskolákban tanítok és tolmácsolok. Úgy osztom be az időm, ahogy akarom, van hogy egész nyarakat szabadon hagyok, ha valamelyik napra sok óra jut, az is hamar elrepül, mert leköt, amit csinálok.
Szerintem ne add fel, ne hallgass másokra! A legtöbb ember már csak azért sem tanácsolja, hogy próbálj meg azzal pénzt keresni, amit szeretsz, mert azzal maga előtt is be kellene ismernie, hogy azért ő is felelős a helyzetéért, nagy adag lustaság és gyávaság is van abban, hogy nem lép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!