Miért elvárás, hogy hasmenéssel is menjen dolgozni az ember?
Ez nálunk is elég gáz, mert amúgy nálunk össze is omlik.
Nem a világgazdaság, de olyan kevesen vagyunk, hogy ha 1 ember hiányzik, emberfelettit kell teljesíteni, hogy meg legyen a meló, és maradéktalanul akkor sincs meg.
Márpedig ha nincs meg, akkor ott éhen marad pár száz ember, ami miatt az egész céget kiteheti, és mindenkinek veszélybe kerül a munkája.
És itt jön a csavar, mert ahogy kiderült, vendéglátásban dolgozom, és ott elég komolyan veszik ezt , nem szabad ezzel "szarozni" , ha valakinek ilyen baja van, az nem jöhet be dolgozni.
Úgyhogy nem egyszerű megoldani.
Köszi, de mint írtam, nélkülözhető vagyok, szóval semmi sem múlik azon, hogy ma vagy holnap vagy jövő héten végzem el a munkámat, max. kevesebb fizut kapok, de ez már az én bajom.
Persze megint más egy olyan meló, ahol másnak kell beállnia helyetted, bár a szaporaf.sáson az sem segít :)
Mindenesetre én kerülöm is az olyan emberek társaságát, akik influenzásan 40 fokos lázzal vagy éppen egy jó kis rota/calici/szalmonellavírussal megfertőzve, f.sva-hányva is dolgoznak, mert ők a munka hősei.
Ja, csak közben még megfertőznek 100 másik embert, akik közül meg talán némelyiknek van annyi esze, hogy betegen nem megy emberek közé...
Én egyszer bementem.. Az úton hasgörcseim voltak az ájulás kerülgetett és biztos voltam benne, hogy most bemegy.. Végül eljutottam egy nyílvános wcig, de senkinek nem ajánlom azt az érzést. Később kialakult erre egy jó kis hasi gyomorideg, manapság ha hosszabb útra megyek egyből rámjön a szapora, mert arra gondolok, hogy megint úgy járhatok, mint akkor. Plusz én elvárom a munkatársaimtól, hogy ne fertőzenek meg, főleg ne valami jó kis hetegig ülők a klotyin vírussal. Szóval én azt mondom, hogy így senki ne menjen munkába. Könyörgöm nem vagyunk állatok, hogy a főnök miatt bef@ssak vagy megfertőzzem az egész munkahelyet..
Én inkább arra figyelek, hogy ne kapjak el semmit, ha munkába megyek nem csinálok olyan ételt amit nem bír a gyomrom, nemigen eszek gyanús (lejártnak kinéző) ételt és inkább magam készítem az ételt, minthogy megvegyem készen.
Mert ha nem tetszik el lehet menni ez a fő szlogen mindenfelé. Olyan munkanélküliség van ,hogy a dolgozó nem kockáztathatja meg ,hogy a hiányzása miatt kirúgják. Persze nem azt fogják leírni papíron ,de a lényeg hogy kitehetik a szűrét és aztán nem fog fosni mert enni sem lesz mit.
Sok munkahelyen a betegállományt büntetik ,pénzmegvonással ,ételjegy megvonással, prémiumosztásnál az összegen is meglátszik egy két nap betegállomány is. Ahol eddig dolgoztam mind így volt és mindenki aki beteg volt ott szenvedett bent,és fertőzött mindenkit de senkit nem érdekelt ez. A miértre a válasz : csak, mert megtehetik ,embertelen és kizsigerelő körülmények közt szerintük jobb a termelési mutató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!