Mi jut eszedbe először arról, hogy közmunka, közmunkás?
IHM
Lehetsz péntek, Lehetsz szombat,
Nekem mindegy, nálad nem találok jobbat.
Akár péntek, akár szombat,
Nekem mindegy, úgyis közmunkára foglak.
Nekem az jut eszembe a közmunkáról, hogy a Szociális Iroda Közhasznú Foglalkoztatási Osztály alkalmazottja, egy nagypofájú, szemmel láthatólag kiélt vén riherongy úgy üvöltött velem, amikor be akart sorozni utcaseprésre, de nem volt tüdőszűrő leletem, hogy majdnem ráborítottam az asztalt. A tüdőszűrő elmaradásának oka: a régi állomás megszűnt, az új még nem nyílt meg tatarozás miatt, a szomszéd kerületben, ahol ellátták az itteni embereket, ott meg 2 hétig rossz volt a gép. Szóval nem az én hibám. Erre ott ordított velem fél órát, hogy az adófizetők tartanak el engem. Hát eltart a jó édes... Ugyanis a saját megtakarított pénzemet éltem fel munkanélküliként, a 20 évi spórolás megtakarítását. Mert soha nem szórtam el a pénzt, hanem félretettem, gyűjtögettem szűkösebb időkre. Erre egy senkiházi a pofámba vágta, hogy én egy senki vagyok. A polgármester asszonynak írt panaszlevelemre azóta sem kaptam választ...
Az utcát meg csak söpörje, aki nem tud 2-ig számolni vagy a nevét leírni.
21-es!
Van fogalmad róla hogy milyen a közmunka? Amikor csak annyi a dolgod hogy a kevés elvégzendő látszatmunka után órákat ücsörögjél a padon a társaiddal és várd a munkaidő végét, mert halálra unod magad, olyan lassan vánszorognak az órák. Vagy ingyen lehetett ülni tavaly az iskolapadban, új, hasznos tudásra szert tenni nem lehetett mert gyp-seknek való képzés volt. Papírokat lehetett kitölteni adminisztratív célokból, azzal is ment az idő. És ezért a semmiért havonta pénzt kaptál, mintha dolgoztál volna, de valójában nem csináltál semmit, mert nem lehetett. És mindezt az adófizetők pénzéből. Ez rendjén van szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!