Mit csináljak, ha anyám küldözgeti összevissza az önéletrajzomat?
Épp munkanélküli vagyok, regisztrált álláskereső. Anyám a fejébe vette, hogy majd ő talál nekem állást, küldözgeti az önéletrajzomat mindenféle helyre olyan megjegyzéssel, hogy nem a végzettségeimnek megfelelő, csak érettségit kívánó állást is elfogadok. Két diplomám van, és azért van különbség a közalkalmazotti bértáblán az érettségi és a mesterdiploma között...de ez még nem is lenne baj, elvállalnám, ha csak ennyi lenne a probléma. De olyan helyekre küldi el a tudtom nélkül (!), ahol nagyon nem szívesen dolgoznék. Pl. kinéz egy céget találomra, nem is tud róluk semmit, nem is hirdetnek állást, de ő küldözgeti, mondjuk kitalálja, hogy banki ügyfélszolgálati ügyintéző legyek (nem is értek hozzá!), és elküldte az önéletrajzomat egy csomó banknak.
Elegem van, nem ő tart el, van spórolt pénzem...de nem érti meg, borzasztóan sértődékeny és arrogáns...
Az a baj, hogy beégethet olyan cégek előtt, ahol amúgy akarnál később dolgozni - meglátják majd a neved, és azt mondják: "jé, ez az a gyökér, aki minden hónapban jelentkezik. "
Ki tudja milyen szövegeket ír az emailekbe. Én ezt nem engedném, az tuti.
#7: ez kb. olyan, mint ha holnap reggel öngyi lennék, elvégre "egyszer az életünk is véget ér", nem?
Hülye példa volt, de a felfogás hasonló azzal, amit te képviselsz.
Miért kéne mindenkinek a legelkeseredettebb, legrosszabb verziót szem előtt tartani? Egyelőre távolról sem fenyegeti az a veszély, hogy éhengebedne, mert nincs munkája. Az meg, hogy épp munkanélküli, még nem jelenti azt, hogy h*lye is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!