Kérhetem készpénzben a fizetésem?
Figyelt kérdés
Állítólag van valami új törvény,ami szerint készpénzben kérhetem,de ezt csak egy embertől hallottam.2013. aug. 31. 22:09
1/3 anonim válasza:
Inkább azt akarják elérni, hogy mindenkinek minden pénze számlára menjen. Így jobban megfogható minden ember , ha netán le kell tiltani valamilyen összeget. Na, meg így lehet a pénzforgalmat, a jövedelmeket figyelemmel kísérni.
2/3 anonim válasza:
3/3 anonim válasza:
Nem kérheted. Azért utalnak minden pénzt bankszámlára, mert a kp fizetés nagy teher lenne a cégek számára. A pénzt fizetésnap előtt ki kellene hozni a Bankból, biztonsági őr kísérete mellett, kiszámolni, hogy melyik címletből mennyi kell, dolgozónként beborítékolni, azt a kifizetésig (esetleg több napig), páncélszekrényben őrizni, és éjjel biztonsági őr is kellene.
Fizetésnapon pedig a pénztárnál tolongana a dolgozók többsége.
Amikor még csak kp-ban fizettek, a cégemnél egy napig az egész számvitel borítékolt. Mindig akadt, aki elszámolta magát, és a végén vagy kevés volt a pénz, vagy kimaradt. Ekkor újra kellett az össze borítékot átnézni. Nagy meló volt, mindenki utálta.
Nem kell semmiféle hátsó szándékot képzelni a banki fizetéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!