Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti is gyakran találkoztok az...

Ti is gyakran találkoztok az idősebb generáció méltatlankodásán, amiért a fiatalok nagypofájúak, törtetők?

Figyelt kérdés

Szerintem nem tudják elviselni, hogy a megélt évek száma nem teszi őket felsőbbrendű fajjá; és igenis, ha egy fiatal huszonéves jobb valamiben, akkor jobb és kész.

Arról nem is beszélve, hogy egy huszonéves is ugyanolyan államolgár, mint egy 50 éves. Szerintem az idősebb generáció nem tudja elviselni, hogy amikor ő fiatal volt, behajolt az öregeknek, és azt gondolták, hogy mire ők is odaérnek életkorban, majd nekik is jár a hatalom, és a státusz a korukból kifolyólag. Nekik most nem hajladozik senki, hanem jól kiröhögik őket, mert nagyot fordult a világ.

2013. aug. 18. 02:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Kulturált vélemény? A kérdés sem volt az.

Nagypofájú, törtető minden korosztályban van, és én korosztálytól függetlenül utálom őket, mert szánalmasak.

Egy fiatal

2013. aug. 18. 08:51
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A törtetéssel nem lenne baj, annak a vége garantált seggreesés, illetve elvesztegetett élet. A nagyobb gond az a mentalitás ami itt is tögóbbször megjelent ti. hogy az öregek nem fogadják el hogy a fiatalok jobbak, övék a jövő stb. Már ahhoz is nem kevés tudás szükséges, hogy lásd mennyi hiányosságod van. A legtöbb rutinos vén róka három lépéssel előrébb gondolkozik mint a kezdő, aki ezt többnyire güzüléssel próbálja kompenzálni, és a végén panaszkodik, hogy hiába dolgozza ki a belét.

Amúgy szerintem a törtetés és a seggnyalás kéz a kézben járnak, vagyis aki most törtet, az pont ugyanazt csinálja mint amire azt írtad, hogy seggnyalás 50 éve. De hát leszel te egyszer is 50+ os ;)

2013. aug. 18. 09:08
 13/20 anonim ***** válasza:
95%

"Nézd a búzakalászt, büszkén emelődik az égnek,

Míg üres: és ha megért, földre konyítja fejét.

Kérkedik éretlen kincsével az iskolagyermek,

Míg a teljes eszű bölcs megalázza magát."

Nézd, tényleg vannak bunkó idős emberek, ahogy bunkó fiatalok is. Mindemellett egy idős embert nehéz már nevelni, talán nem is igazán érdemes: így amelyik bunkó, az olyan is marad haláláig. Udvariasnak kell lenni, azt meg, hogy te miben vagy, jobb, tudod, és kész: ezen kár vitatkozni, mert amikor tényleg számít, hogy ki a jobb (pl. ha munkára vesznek fel), akkor ezt úgyis ellenőrzik rendesen. Én nem tiszetelem az időseket úgy alapból, csak amelyik megérdemli, de mindegyikkel udvarias vagyok.

2013. aug. 18. 09:58
 14/20 anonim ***** válasza:
32%

Igen, én is találkoztam már vele, de nem veszem fel magamra, mert nem hat meg. A világ baromi nagyot fordult az utóbbi mondjuk 20 év aaltt. Az iformációs társadalomban más elvek, szabályok uralkodnak, mint korábban, ami alapján következik, hogy az idősebb korosztály ( 65-felfelé), már nem igazán tud alkalmazkodni, néhány kivételtől eltekintve. Ők még másra lettek kondicionálva, amikor fiatalok voltak, mint a mostani gyerekek. Így lehet, hogy egy mostani fiatal érdekérvényesítése (ami NEM másokon való átgázolást jelent) nekik törtetésnek tűnik. Valami olyasmire gondolok, hogy régen az akkori fiataloknak örülniük kellett, ha wgyáltalán kaptak valamit, de igazából a sorsukat nem nagyon befolyásolhatták, az állam mindenkire rátelepedett, önállótlanok voltak.(azocializmus)

Most, ha valaki ilyen gondolkodású, az sokat ne várjon, mert a mai élet pont arról szól, hogy ki kell állnunk magunkért (elözö rendszebne ez tilos volt, meg lehetetlen is kb.), és most nagyon nagy a személyes felelősség. Szóval, amit sok idős elvárna, hogy hajlongjanak nekik, meg kapjanak óóóóriási tiszteletet, csakazért mert idősek, már nem fér bele a mai világképbe. Egybfiatal sem vár mástól tiszteletet, mert tudja, hogy előbb vmit tenni kell érte.

2013. aug. 18. 10:32
 15/20 anonim ***** válasza:
38%

Nem kell "hajlongani", senki előtt sem, de azért több az élettapasztalata egy idősebb embernek, és ha tanácsot ad esetleg, miért nem lehet elgondolkodni rajta, vagy ne adj' Isten megfogadni? Függetlenül a technika fejlettségétől. Nem kéne leírni senkit.

Itt a fiatalabbak jó része a 60 év felettieket már a sírban látná legszívesebben. Gondolom, a kedves Kérdező is. Kíváncsi lennék, így vannak a felmenőikkel is?

Egyvalamiben igazságos az Univerzum: egyszer mindenki megöregszik, majd meghal / persze, "meg is lehet úszni" az öregkort /.

2013. aug. 18. 15:36
 16/20 anonim ***** válasza:
37%
Utolsó, nem tudom ez miért így jött le, hogy sírban látná a kérdező öket... jesszus, ne sarkítsd már ennyire ki a dolgokat. Látom az én válaszom sem ment át. Arról van itt szó, hogy sok idős, amilyen fajta bánásmódra számít a mostani társadalomtól, egyszerűen nem azt kapja és ez rosszul esik nekik. És visszaemlékeznek, amikor ők fiatalok voltak, hogy viszonyultak az idősekhez, és a mostani fiatalok hogy viszonyulnak hozzájuk. A kettő más. Az egyik jelentős ok sztem, hogy az emberek azokat a dolgokat, amiből kevés van többre értékelik, mint amiből sok. míg 200 éve mondjuk jóval kevesebb idős volt, mint fiatal, ill. a fejlődő országokban most is az idősek a vezetők, mert annyi pulya van, hogy nem győzik. De itthon ez megfordult: a fiatalság lett az érték, mert jóval több idős van, ami nyugdíj problémát is jelent, hiszen a nyugdíjat a kevesebb fiatalnak kell kitermelni. de ez már más téma. Sztem továbbra sem kéne vki tanácsát csak azért megfogadni, mert öreg. Ha volt már tapasztalata azzal a konkrét dologgal kapcsolatban, akkor talán.
2013. aug. 18. 17:04
 17/20 anonim ***** válasza:
68%

Itt most már nagyon sok mindent összemostunk.

" De itthon ez megfordult: a fiatalság lett az érték, mert jóval több idős van, ami nyugdíj problémát is jelent, hiszen a nyugdíjat a kevesebb fiatalnak kell kitermelni. de ez már más téma."

Ezek szerint egy 60 éves is fiatal, mert elvileg dolgozik még.

Amúgy törtetéssel, nagy pofával kisebb, átmeneti sikereket lehet csak elérni. Hosszútávon ez nagyon nem fog működni, előbb-utóbb seggre esés lesz a vége.

Egy 50 éves már rég nem az a korosztály, aki "behajolt".

Miért kell "kiröhögni" azokat, akik 50 évesek?

Te is leszel annyi. Már most készülj arra, hogy igen hamar eljön az az idő, amikor téged is kiröhögnek. (a te logikád alapján)

Én tizenévesen a huszonéveseket is vén trottynak tartottam. A 26 éves kollégámat később kifejetetten sajnáltam, hogy már idős :D Minden relatív.

Úgy hogy kicsit vegyél vissza, mert az előtted élő generáció hozta létre azt, amibe most belerakod a kis tojáshéjas hátsódat. Nem a te generációd hozta létre az informatikát, internetet.

Nekem a 70-es nagymamám is vígan internetezik, Skype-ol, FB-én van. ÉS napi szinten ül le a gép elé.

Úgy hogy vegyél vissza, és előbb tegyél le valamit az asztalra. Neked sem jár alanyi jogon semmi.

Ja, és a fiatalok nem általánosságban nagypofájúak és törtetők, csak ilyenek is vannak. Ne általánosíts.

Már rég felnőtt az a korosztály, aki nem hagyja, hogy leírják a kora miatt. Ugy te sem akarod, hogy 10-15 év múlva semmibe vegyenek? Azt fogod visszakapni, amit te is adsz.

Viselkedj úgy másokkal, kortól függetlenül, ahogy te is elvárnád másoktól.

2013. aug. 18. 21:26
 18/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, nálad a pont. Tökéletesen leírtad a lényeget.
2013. aug. 18. 21:49
 19/20 anonim ***** válasza:
40%

7-es vagyok!

17-es ugyanazt írta, kicsit bővebben, mint amit én is jeleztem, hogy sajnos elég sok fiatal hiszi azt, hogy az öregek már csak teher, nyűg, jó lennek rajtuk mielőbb túladni, stb. stb. És tisztelet a kivételnek, de nagyon sok közöttük igen-igen faragatlan is!

Sajnálom, az a megfigyelésem, hogy ezeket a generációs ellentéteket mintha valaki, valakik szándékosan szítanák, szándékosan kiéleznék.

Bármilyen témában kerüljön elő a két korosztály, az, hogy a fiataloknak kell "eltartaniok" a nyugdíjasokat, minden ilyen jellegű kérdésnél előjön!

Mintha az öregek tehetnének arról, hogy "ilyen a rendszer". Mi is eltartottuk a szülőket, nagyszülőket, letettünk annyit az asztalra (befizettünk annyi adót az államkasszába), hogy legalább egy tisztességes megélhetést biztosító nyugdíjat kaphatnánk, és ne kelljen hónap végén azt nézni, hogy eszel vagy éppen gyógyszert veszel, stb. stb. Mert amíg a nyugdíjasok nagyobbik részénél még ez a kérdés, addig ne mondja már senki, hogy a fiatalok őt eltartják. Addig nincs tisztességgel eltartva, csak odalöknek neki valamennyit, hogy éppen ne haljon éhen, miközben sok fiatal telóra, egyebekre 2x annyit elkölt, mint az öregek egy havi nyugdíja.

Persze ez sem személy szerint egyik vagy másik fiatal hibája, "ilyen a rendszer"! Álljanak elő, vegyék kezükbe az ország staféta-botját, és oldják meg ezt a problémát. (Ha már mi mai öregek, ezt nem tudtuk a kedvükre alakítani!)

Azzal, hogy "útálom az öregeket, takarodjatok a temetőbe" skandálják, azzal a dolog nincs megoldva! Azzal, hogy elhúzod a csíkot nyugatra a saját boldogulásod érdekében, miközben a saját szüleidet, nagyszüleidet itt hagyod, és majd valaki más megtermeli az ő nyugdíjára valót, eltartja őt is öregkorában valakim azzal még nincs a dolog megoldva!

Kedves fiatalok!

Tegyetek le ti is valamit az asztalra, ne csak követelőzni tudjatok. Majd ha saját fáradozásotok árán tudjátok, hogy nem is olyan könnyű élni a mindennapokat, életben tartani az ősöket, és még építeni a jövőt is (=felnevelni egy fiatalabb generációt), majd akkor visszább vesztek a hangnemből.

2013. aug. 19. 08:21
 20/20 anonim ***** válasza:

Na... kb mint az egyik 56 éves kolléganőm...csak nagy pofája van, pofázik, mindenhez van hosszáfűznivalója (de buta mint a tök a 8 általánosával), megjegyzem egy igazi vénkisasszony, több füllel mint foggal... okoskodik a munkahelyen, mikor én mégcsak hozzá se szólok, egyszer velem is ordibált egy apróság miatt, és bolhából csinál elefántot... Ha normálisan érvekkel vitáztam vele, csak azt 1kaptam' h ordibált velem, vagy ha megkértem normálisan h ne szóljon bele mindenbe... IOrigy, és rosszindulatú... remélem én nem válok ilyenné vénségemre, mert inkább felkötöm magam, nem értem h sok vén nyanyának, főleg az 50-60 éveseknek miért van olyan nagypofája? :(

L/24

2013. dec. 29. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!