Ausztriai fizetés most lesz, mi van ha kevesebbet fizet mit tehetek?
Figyelt kérdés
most lesz az első havi fizetésem-be vagyok jelentve,szóbeli szerződéssel-mióta itt vagyok minden nap írom a naptárba hogy hány órát dolgoztam,megláttam hogy a afőnökasszony is írja,megnéztem,de ő sokkal kevesebbeket ír egy napra mint amennyit dolgozok,hamarosan fizetés,ha kevesebbet ad mit tehetek,azon kívül hogy megmutatom a naptáramat neki hogy mi a valós ?2013. jún. 29. 12:35
1/6 anonim válasza:
Mi az, hogy szóbeli szerződéssel? Voltak tanúk? Ha le lenne írva, és lenne kitétel a bérezésre, azzal tudnál mit kezdeni.
2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos ausztriába ez is elfogadott,a szóbeli szerződés.igen egy perfekt német ismerősöm aki szerezte munkát ő ugymond a tanu.
2013. jún. 29. 12:49
3/6 anonim válasza:
Hát mivel ilyen irkálós módszerrel vezetitek a napjaid, nagyon nem tehetsz semmit
Amikor én is így írtam magamat, velem is eljátszották itt hogy 8 óra helyett csak 7et írtak, meg ilyenek
Én rácsaptam az asztalra és keményen elbeszélgettem a csoportvezetőmmel, mivel Ő felelt a dolgozó és a kifizetéshez vezető útért..
Lehordtam mindenféle ganénak, utána a munkaügyet hoztam szóba, és gond nélkül pótolta a pénzemet..
Ha kevesebbet kapsz, vidd a naptárat és rakd elé hogy eszerint járjon el
4/6 anonim válasza:
Hát, nem tudom. Lehet, hogy én egy kicsit "birka" vagyok, de nem merném leganézni a főnökömet. Bár, úgy tűnik, eredményes volt a kirohanás. Az én véleményem az, hogy valószínűleg, kint sem fizetik a munkaközi szünetet, amikor ebédelsz, vagy egyéb módon van egy kis pihid. Ezért, úgy tűnik, hogy egy órával többet dolgozol, de nem. A munkaidő annyi, amennyi. A jelenléti idő pedig annyi, amennyit ott töltesz. Ezt mindenképpen jó lett volna megbeszélnetek az elején. Igen, mutasd meg a naptáradat, hogy abban hány óra szerepel, és kérdezd meg, hogy nála miért kevesebb? És a válasz függvényében döntsél arra vonatkozóan, hogy ráborítod-e az asztalt, vagy sem? Ki tudja, mi lesz a válasza? Persze, ez habitus-függő. Ha Te veszekedős vagy, ám legyen. Tégy úgy, mint az előző hozzászóló. Én kicsit finomabban tudakolóznék, ha már nem érdeklődtem mindenre kiterjedően az elején. Aztán, el lehet beszélgetni a jövőről. Mennyivel kaptál kevesebbet? Mennyit szeretnél kapni? Arról is, hogy neked ez így nem felel meg, kevésnek tartod, és - mivel nincs írott munkaszerződésed - felmondhatsz, elmehetsz máshová. Ezt akarod? Ha nem, akkor érdemes korrektül megtárgyalni vele mindent - ami a jövőbeni foglalkoztatásoddal kapcsolatos. Uff. Én beszéltem. Te pedig dönts saját belátásod szerint. Sok sikert!
5/6 anonim válasza:
Én is szépen érdeklődnék a helyedben. Az ebédidőt és vacsora vagy reggeli időt lehet, hogy automatikusan levonja és azért ír kevesebbet. De ha szépen megkérdezed akkor az a legbiztosabb..Az első válaszoló meg már megint kezdi a nagy okosságot a kinti szóbeli szerződésekről.. Először jöjjön ki dolgozni Ausztriába ,és utána ossza az észt!!! Bocsi de már unom az olyanokat akik egy percet sem dolgoztak még idekint de mindent jobban tudnak............
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,szerencsére rendesen megkaptam a pénzemet :)
2013. júl. 1. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!